Annoncør: Globalnyt

Ansøgningsfrist: 31/05/2024

Job: Universitetspraktikant til GlobalnytHar du drive og lyst til at lave uafhængig journalistik om verdens udvikling og Danmarks internationale engagement? Og vil du have chancen for både at prøve kræfter med at skrive nyheder, reportager, lave podcast, video og SoMe?

Så er en praktikplads på Globalnyt lige noget for dig

Vi bringer gratis historier til den danske offentlighed om international politik og global udvikling, som andre medier overser eller ikke prioriterer. Vi udkommer på vores hjemmside, via nyhedsbreve og er på Facebook, Instagram og LinkedIn.

Du kommer til at indgå i vores redaktion på Pile Allé i København. Her kan du boltre dig med både små hurtige nyheder og mere dybdegående, undersøgende journalistik, interviews eller baggrundshistorier. Vi har også vores eget podcaststudie.

Vi forestiller os, at du er studerende på en relevant universitetsuddannelse – fx journalistik, samfundsvidenskab, humaniora, CBS – eller noget helt femte.

Praktikforløbet begynder i august 24 (eller efter nærmere aftale). Den ugentlige arbejdstid planlægger vi i fællesskab, og vi tager selvsagt hensyn til dine studier, eksamener etc.

Send din ansøgning til [email protected]

Seneste ansøgningsfrist er den 30. april, men vi afholder løbende samtaler og ansætter, når vi har den rette kandidat. Så send din ansøgning så hurtigt som muligt.

Tidligere praktikanter siger:

Frederik Kelter, DMJX/AU:

”På Globalnyt er det dit eget engagement, der sætter rammerne for din praktikperiode. Redaktionen lytter til dig fra første redaktionsmøde og giver dig professionel sparring fra første nyhedsartikel. Du kan regne med opbakning til at udforske nye formater og alle slags historier fra den store verden. Globalnyt er praktikstedet for dig, der ønsker en åben arbejdsgang, artikler i dit navn og en udvikling af dine journalistiske færdigheder.”

Nanna Salver, RUC:

”I min praktik på Globalnyt lærte jeg at skrive konkret, fængende og vedkommende. Jeg fik mere selvtillid og blev guidet godt igennem mine arbejdsopgaver af dygtige mentorer, der altid var gode til at give konstruktiv feedback. Jeg udviklede i høj grad mine journalistiske kompetencer som praktikant på Globalnyt, hvor jeg fik lov at prøve kræfter med både de lange, dybdegående formater og hurtige, korte nyhedsartikler.”

Siri Franceschi, RUC:

“Som praktikant på Globalnyt hersker frasen ‘frihed under ansvar’. Det er en lille redaktion med højt til loftet, og man bliver hurtigt indlemmet i den daglige rutine, hvor du får lige så meget at skulle have sagt, som de garvede journalister på posten. Mulighederne er mange, og det fri miljø betyder, at det kun er dit drive og engagement, der sætter en stopper for, hvad du kan få lov til at lave.”