Ung familie til Zanzibar for Danmission

Forfatter billede

På torsdag (18.02) rejser Hannah Nygaard Nielsen og Daniel Nygaard Madsen til Zanzibar for Danmission.

De er ansat til at videreføre et større dialog-arbejde, som Dorthe og Arngeir Langås har sat i gang i ø-riget, hvor de kristne er et lille mindretal blandt muslimer.

På trods af Zanzibars image som tropisk ferieø er der mange konflikter under overfladen. Det kan være enten politisk, kulturelt eller religiøst betonet, men oftest er det en blanding.

Danmission har derfor arbejdet for dialog og fredelig sameksistens på Zanzibar siden 2002, og det er det arbejde, parret skal videreføre.

Hannah Nygaard Nielsen er uddannet lærer fra Frederiksberg Seminarium og skal overtage arbejdet med Upendo syskole efter Dorthe Langås. I Danmark har hun været engageret i Danmissions “Mødestedet” på Vesterbro i København og i Den Internationale Kirke i København.

Hun har tidligere arbejdet som sognemedhjælper og undervist flygtnin-ge og indvandrere på International Kristent Center (IKC). Og så taler hun flydende swahili, da hun har været missionærbarn i Tanzania.?

Daniel Nygaard Madsen skal videreføre Arngeir Langås’ dialogarbejde. Han er uddannet cand.mag. i musikvidenskab med teologi som tilvalgsfag fra Missionshøgskolen i Stavanger. 

Han har været engageret i globaliseringsgruppen i IBIS og lavet felt-arbejde om musikken på Zanzibar i 2007.? Parret rejser ud sammen med børnene Lana på 4 og Noam på 3.

Om Zanzibar og dialogarbejdet

Zanzibar ligger i Det indiske Ocean ud for Afrikas østkyst og er en del af Tanzania. Navnet Tanzania er en sammensætning af nationens 2 dele: Tanganyika – den kontinentale del – og Zanzibar.

Zanzibar består af hovedøen Zanzibar (swahili: Unguja) som måler 1658 km² og Pemba på 984 km² i nord. Der bor ca. 1 mio. på øerne. Hovedstad og økonomisk centrum er Zanzibar City med den verdensberømte gamle bydel Stone Town på øen Zanzibar. Hovedstaden på Pemba er Chacke Chacke.

Der bor 98 procent muslimer og under 2 pct. kristne i ø-gruppen. Samfundet er præget af politiske og religiøse spændinger, som skaber diskrimination og mistro imellem de 2 grupper i hverdagen.

Zanzibars befolkning har brug for at få nedbrudt fjendebilleder og fordomme for at kunne leve sammen i fred. Når man er vokset op med at tro det værste om hinanden er det en udfordring pludselig at skulle arbejde sammen om et syprojekt eller i en tværreligiøs komité.

Dorthe og Arngeir Langås (der nu får danske afløsere) har siden 2002 arbejdet med
* Syskolen Upendo for kristne og muslimske kvinder
* Uddannelse i håndarbejde, start af egen virksomhed og sundhed
* Etablering af interreligiøs komité
* Oprettelse af lokale komitéer i ca. 250 kommuner