Ved vi, om det virker?

gettyimages-1231147572
Franske soldaters bombning af et bryllup udløste også protester på hjemmefronten.
Foto: Alain Pitton/NurPhoto via Getty Images
Kirsten Larsen

8. april 2021

Nik Bredholt

Nik Bredholt (f. 1966) er Sekretariatsleder i Religion & Samfund (Resam). 

Han har arbejdet med udvikling og nødhjælp de sidste 23 år, hvoraf de 13 er blevet tilbragt i udlandet med bopæl i Rom som Nødhjælpskoordinator for Caritas Internationalis, i Nairobi som Regional Nødhjælpskoordinator for CAFOD, og i London, som leder af nødhjælpskontoret i CAFOD.

Han har været Programchef i Danmission og derefter udsendt som Regionsleder i Afrika også for Danmission, og er aktiv i debatten om dialogarbejdet og religions rolle i samfundet.

Tidligere blogindlæg fra Nik Bredholt

Dansk TV har nu flere gange vist billeder fra Cabo Delgado i det nordlige Mozambique, hvor en radikal islamisk gruppe på det seneste har erobret endnu en by og skabt nye strømme af internt fordrevne. EU har lovet hjælp, og den tidligere kolonimagt, Portugal, har tilbudt at stille op.

en rapport, som fortæller, at det både er den radikale gruppe, det lokale mozambikanske militær og de internationale styrker, som allerede er i området, der begår overtrædelser mod civilbefolkningen.

Det fjerner ikke ansvaret hos den radikale gruppe for at skabe død og ødelæggelse for tusindvis af mennesker, men det betyder, at vi skal være varsomme med at indgå militært. Erfaringen viser, at det er svært at undgå fejl, når først krigen tager over. FNs fredsbevarende styrke i Mali, MINUSMA, har netop udgivet en rapport om et angreb, som de franske styrker i Mali, lavede den 3. januar på det, som de troede var en gruppe terrorister. MINUSMA mener, at det var en bryllupsfest, og selvom der ganske givet var terrorister blandt de inviterede, var aktionen ude af proportioner.

besluttet at sende endnu flere soldater afsted.