Kampagne mod farlige busser i Peru

Redaktionen

Peruansk politi indledte natten til onsdag aktion “Nul-tolerance”. En massiv kontrol af sikkerheden på landets interregionale busser, skriver avisen La República.

De senere år har busulykker kostet omkring 4000 mennesker livet i Peru, hvis bjergrige landskab stiller særlige krav til bussernes udstyr.

Under aktionen onsdag blev omkring 1200 busser – hver med 50 – 70 passagerere – kontrolleret i hele landet. Mere end 90 busser blev forhindret i at fortsætte, fordi de udgjorde en risiko for passagererne.

Blandt årsagerne var defekt lys, reflekser og bremser, manglende reservehjul, beskadigede frontruder og vinduesviskere. Andre blev stoppet, fordi de ikke havde den krævede godkendelse til personbefordring.

I adskillige tilfælde blev busserne sendt tilbage til deres garager med politiekskorte.

Operation Nul-tolerance fortsætter den kommende tid bla. med kontrol af buschaufførernes fysiske tilstand og indtagelse af alkohol.

Perus transportminister, Verónica Zavala Lombardi, appelerede onsdag til at buspassagerere deltager i kampagnen ved at anmelde defekte busser, og ved ikke at benytte “piratbusser”, der optager passagerer ved uformelle stoppesteder.

Direktøren i foreningen for de Interregionale Busselskaber, Carlos Guevara, glæder sig over, at de uformelle piratbusser stort set er forsvundet som følge af kontrolaktionen.

Til gengæld er mange passagerer stærkt utilfredse, fordi billetpriserne er steget voldsomt. Helt op til 100%.