Per Stig fra Cancun til Bolivia

Redaktionen

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) er draget videre fra den fejlslagne ministerkonference i Cancun til Danmarks eneste samarbejdsland for bistanden i Sydamerika, Bolivia, hvortil han ankom i går mandag.

Her vil han under sit besøg, der varer til søndag d. 21. september, gennemgå bistandssamarbejdet med Andeslandet og drøfte udviklingen af programmet med de bolivianske myndigheder, meddeler Udenrigsministeriet.

Ved ankomsten fastslog Per Stig Møller, at “det dansk-bolivianske udviklingssamarbejde går næsten 10 år tilbage” – I den periode har Bolivia gennemført flere centrale reformer, som har bidraget til at styrke fattigdomsbekæmpelsen og sikre menneskerettighederne. Jeg ønsker at fremhæve reformerne, som sikrer de oprindelige folks (indianernes) rettigheder og den bolivianske regerings bestræbelser på at effektivisere den offentlige sektor. Indenfor begge områder har Danmark gennem en årrække støttet nye initiativer, slog Per Stig Møller fast.

– Selv om Bolivia er det fattigste land i Sydamerika og har været hårdt ramt af 90ernes økonomiske krise i regionen, har de politiske ledere udvist vilje til at fastholde en sund reformkurs. Erfaringerne fra Bolivia viser, at udviklingsbistand i høj grad nytter, også når den rettes mod politisk følsomme områder som f.eks. fremme af menneskerettighederne, sagde udenrigsministeren.

Bolivia modtog 239 mio. kr. i bilateral dansk bistand i 2002, og er under VK-regeringens plan, “En verden til forskel”, tiltænkt ca. 200 mio. kr. årligt de kommende 5 år.

Fra Bolivia flyver udenrigsministeren til New York, hvor han skal lede den danske delegation til FNs generalforsamling. Se mere under rubrikken International Kalender ude i menuen til venstre.

Flere oplysninger om Bolivia fås på
www.um.dk/danida/oversigt/bolivia