Ghana-NGOer: Vækst alene bekæmper ikke fattigdom

Redaktionen

Ghana besluttede sidste år at udvide landets fattigdomsstrategi med en særlig vækst-komponent. Men civilsamfundet frygter nu, at vækst-komponenten fjerner fokus fra fattigdomsreduktion – og de fattige derfor bliver fattigere, skriver Charles Mawusi i en rapport fra Accra 9. juli til nyhedstjenesten på hjemmesiden for Ibis

“Forum for vækst og fattigdom” – en koalition af civilsamfundsorganisationer i Ghana, heriblandt Ibis Vestafrika, har overfor den ghanesiske regering udtrykt bekymring for hvilken indvirkning de sidste 5 års makroøkonomiske forbedringer reelt har haft på fattigdomsbekæmpelse – og dermed på befolkningens generelle levevilkår.

Koalitionen frarådede de ghanesiske politikere udelukkende at fokusere på opnåelse af makro (overordnet)økonomisk vækst, men også at sikre en almen fattigdomsbekæmpelse ved at give de fattigste ghanesere adgang til de mest nødvendige menneskerettigheder som fødevaresikkerhed og adgang til uddannelse og sundhedsfaciliteter.

Koalitionen, der den 20. juni var repræsenteret på det årlige møde mellem den ghanesiske regering og dets udviklingspartnere, udtalte desuden, at “økonomisk vækst er sværere at opnå i en økonomi hvor fattigdomsniveauet stiger”.

Dette års møde bar titlen, “Partnerskab for fælles accelereret vækst”, og omhandlede bl.a. udfordringer i forbindelse med at sikre, at partnerskab effektivt kan bidrage til målene fastsat i Ghanas fattigdomsreduktionsstrategi.

Ved mødet var alle udviklingspartnere i landet repræsenteret – både partnere fra civilsamfundsorganisationer og bilaterale og multilaterale donorer.

Læs flere nyheder på www.ibis.dk