To magtfulde kvinder snakker økonomisk samarbejde

Forfatter billede

Præsidenterne for Latinamerikas 2 største økonomier, Brasiliens Dilma Rousseff og Argentinas Cristina Fernádez de Kirchner, mødes i disse dage i Buenos Aires for at drøfte et tættere økonomisk samarbejde og en fælles indsats for respekt for menneskerettighederne, oplyser BBC Mundo tirsdag.

Efter sin ankomst til den argentinske hovedstad sagde Dilma Rousseff : ”Min første udlandsrejse som præsident går til Argentina, fordi vores lande er nøglen til at gøre det 21. århundrede til Latinamerikas århundrede. Brasilien og Argentina er regionens største lande og udgør et stort potentiale, som hele Latinamerika kan få glæde af.”

Konkret har Rousseff lovet, at argentinske firmaer kan deltage i licitationerne over de arbejder, der skal udføres i forbindelse med, at Brasilien er vært for VM i fodbold i 2014 og de Olympiske lege i 2016.
Derud over kan argentinske firmaer deltage i udvindingen af olie ud for Brasiliens kyst.
De to præsidenter har desuden aftalt et samarbejde om at opføre 2 atomreaktorer i Argentina samt et hydroelektrisk anlæg på grænsen mellem de 2 lande.

Ud over forhandlingerne med Fernández de Kirschner mødes Dilma Rousseff med repræsentantere for de argentinske menneskerettighedsorganisationer Mødrene og Bedstemødre fra Plaza de Mayo.