Klage over Afghanistan-udsendelse afvist

skoler
Forfatter billede

Programmet tegner et billede af byggesjusk, svindel og elever, som kun findes på papiret på de skoler, som danske bistandsmidler er gået til. Udsendelsen viser, at på flere skoler er det den fjende, som danske soldater har bekæmpet, Taliban, der nu sidder på skoler bygget for danske penge.

En seer klagede, da han mente, at programmet var ensidig i sin kritik af politikere, og at det kun var Venstre-politikere, som blev direkte nævn i programmet. Klageren mente, at programmet burde nævne det ansvar, som også Socialdemokraterne og De Radikale har haft for skoleprojekterne.
 
Jesper Termansen, lytternes og seernes redaktør i DR, har gennemgået klagen, og konkluderer, at DR gav en fair fremstilling – herunder af Venstres rolle.
 
Dokumentaren har valgt at konfrontere den i øjeblikket siddende Venstre-regering med problemerne, da den har ansvaret. Det er helt i overensstemmelse med DR´s programetiske regler, skriver lytternes og seernes redaktør.
 
At udenrigsminister Kristian Jensen har valgt ikke at stille op til interview, er – ifølge Jesper Termansen – ministerens eget valg og ikke DR´s problem. Termansen konkluderer:
 
”Hele Afghanistan-indsatsen tilbage fra 2001 og til nu hviler på bred enighed i Folketinget, og der er ikke belæg for at påstå, at DR Dokumentar i valg af kilder, klip eller fremstilling skulle have udvist særlig tendentiøs og negativ holdning til den borgerlige fløj i forhold til de socialdemokratisk-ledede regeringer.”
 
Hele ankesagen kan læses her: