Berygtet Tigertempel i Thailand genåbner under nyt navn

1017471
Thomas Jazrawi

Det fremgår af en pressemeddelelse fra World Animal Protection torsdag. 

Set i lyset af de forfærdelige omstændigheder og forhold for dyrene, der førte til lukningen af tigertemplet i maj 2016, er World Animal Protection ekstremt bekymret over den nye udvikling.

Derfor opfordrer organisationen den thailandske regering til ikke at udstede en zoo-licens til Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd.

Døde tigerunger i fryseren

Tiger Temple Co. Ltd. var en velkendt turistattraktion på grund af deres enorme antal af tigre. I 2016 havde templet mindst 147.

Men efter flere års anklager om illegal avl og handel med tigre, inklusive kropsdele som skind, tænder osv., stormede over 500 betjente fra Thailands ministerium  for nationalparker og bevarelse af vilde dyr og planter (DNP) templet i en razzia i maj 2016, hvor de konfiskerede stedets tigre.

Razziaen afslørede ikke kun mishandlede tigre i fangenskab. Man fandt også døde tigerunger, samt forskellige tiger-kropsdele i templets frysere.

Det er stadig lovligt at mishandle tigre

Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. er i øjeblikket i gang med at bygge et nyt sted i Kanchanaburi (i Vestthailand) og har allerede fået en zoo-licens til deres nye sted af DNP. Dog er den betinget af, at de opfylder 11 specifikke krav inden for seks måneder – hvilket bl.a. omhandler indhegninger, der er store nok til tigrene, samt tilsyn af dyrlæger.

Men desværre inkluderer kravene ikke forbud mod at avle på tigrene, eller at tigrene er afskærmet fra turisterne, så de ikke kan interagere med dem – og ifølge National Geographic vil det nye sted potentielt huse op til 500 tigre.

Endvidere efterforskes Tiger Temple Co. Ltd. stadig af myndighederne, og World Animal Protection overrakte i 2016 en underskriftindsamling til DNP.

Her krævede organisationen en grundig undersøgelse af alle steder, der holder tigre i fangenskab samt forbud mod at avle tigre i kommercielt øjemed, da dette ikke tjener til at bevare arten i naturen.

Ved at udstede en zoo-licens til Tiger Temple Co. Ltd. vil templet kunne fortsætte med deres mishandling af tigre.

"Det er meget kynisk, det som de her mennesker foretager sig. Det er meget bekymrende, at de måske kan fortsætte med at misbruge tigere ved blot at ændre navnet på deres virksomhed.", siger Christina Abel, biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark, og fortsætter:

"Og hvis turisterne var klar over, hvilken pris tigrene betaler for deres tigerselfies, så er jeg sikker på, at de ville fravælge det. Men turisterne ser ikke bagsiden af industrien."

Tigerfarme har klare forbindelser til ulovlig handel med vilde dyr

Dyrlæge Jan Schmidt-Burbach, ekspert i vilde dyr hos World Animal Protection, er enig og fortæller videre:

"Tigerfarme har intet at gøre med artsbevarelse. Det er ganske enkelt mishandling af vilde dyr, der lever under forfærdelige forhold. Disse steder skal stoppes og lukkes, fordi de har klare forbindelser til de netværk, der ulovligt handler med vilde dyr."

Sidste år udsendte World Animal Protection en rapport om tigre, der blev brugt som underholdning i Thailand.

Dette studie dokumenterede en stigning på 33 % i antallet af tigre på disse steder over en periode på fem år.

Studiet viste blandt andet:

  • Tigerunger bliver brutalt taget fra deres mødre kun to til tre uger efter, at de er født.
  • Unge tigre bliver brugt som rekvisitter på turistfotos og bliver derfor håndteret af turister hundreder af gange om dagen, hvilket kan føre til skader og stress.
  • Tigrene bliver straffet for at stoppe aggressiv, uønsket adfærd. En ansat fortalte vores researchere, at det er almindeligt at sulte tigrene for at straffe dem, når de gør noget "forkert".
  • Størstedelen af tigrene blev holdt i små betonbure eller golde indhegninger med begrænset adgang til friskt vand. 50 % af tigrene blev observeret i bure på under 20 kvm. pr. dyr – hvilket står i stærk kontrast til de 16-32 kilometer en tiger normalt tilbagelægger på en nat ude i naturen.
  • En ud af ti (12 %) af tigrene havde adfærdsproblemer såsom stereotyp adfærd, f.eks. ved at vandre frem og tilbage i buret eller bide sig selv i halen. Disse adfærdsmønstre opstår oftest når dyrene ikke kan håndtere stressede miljøer eller situationer.

"Turister skal vide, at deres 'enestående' turistbilleder med en tiger forårsager et helt livs lidelser for dyret," siger dyrlæge Jan Schmidt-Burbach.