Aarhus byder på international konference om bæredygtigt træ fra tropperne i september

wood-1242696_960_720
Thomas Jazrawi

Det fremgår af en pressemeddelelse fra FSC Danmark. 

Den 21. september afholdes STTC’s 2017 konference under overskriften ”Sustainably sourced tropical timber – selling a positive story”, hvor der bliver sat spot på tropisk træs omdømme på markedet. 

Konferencen er for alle, der arbejder med tropisk træ og/eller en bæredygtig udvikling af tømmermarkedet, og der vil blive rig mulighed for at diskutere udfordringerne, dele viden og ”best practice” med kollegaer fra hele Europa. 

Dagen før konferencen, den 20. September, er FSC Danmark desuden vært ved en ekskursion i det århusianske havnemiljø og byder på netværksmiddag i Dome of Visions

Konferencen samler STTC-partnere, træforeninger, tømmerimportører, forhandlere, repræsentanter for byggesektoren, NGO'er og andre interessenter på tværs af Europa. Om konferencen siger Loa Worm, sekretariatsleder for FSC Danmark 

”Vi er stolte af at kunne byde STTC-netværket velkommen til Aarhus og vi ser det som et skulderklap til vores arbejde på området. De senere år har vi i FSC haft et særligt fokus på fremme af bæredygtigt tropisk træ, herunder fremme af mindre kendte træarter. Vores arbejde med STTC, vores nye netværk og vores seneste projektaktiviteter har afsløret en stor interesse for at arbejde med bæredygtigt tropisk træ i Danmark” 

Stærkt samarbejde mellem FSC og STTC
FSC og STTC samarbejder for at skabe opmærksomhed om bæredygtigt tropisk tømmer, herunder fremme af flere forskellige træarter på markedet. De mange aktiviteter har ført til et netværk af danske virksomheder, der sammen med FSC Danmark forsøger at skubbe på den gode udvikling, og flytte barriererne i markedet. Om FSC’s aktiviter siger Loa Worm,

”Tropisk træ skiller vandene. Det er anerkendt for dets kvaliteter men desværre også forbundet med en negativ fortælling i forhold til afskovning. Her handler det om at understrege at tropisk træ er en vigtig indkomst for eksportlandene. Både regeringer, NGO’er, tømmervirksomheder og de lokale skovvejene har en langsigtet interesse i at arbejde sammen om at udvikle bæredygtig skovdrift, og det forudsætter at markedet efterspørger træet.” 

Netværket består indtil nu af virksomhederne Keflico, Tracer, Stark, Global Timber, Wennerth Wood, Wood-ways.com, Cicon, XL-byg, International Timber Trading ApS, Gert Skyt International og Lund & Staun. 

Ekskursion og netværksmiddag 20. september
FSC Danmark afholder i forbindelse med konferencen en ekskursion til byggerier omkring Aarhus Havn dagen før konferencen. Ekskursionen afsluttes med en netværksmiddag i Dome of Visions med indlæg om byggeri og tropisk træ i en dansk kontekst.

”Vi mener bestemt, at Aarhus har en god fortælling. Langs havnen ses en række større projekter, hvor FSC-certificeret tropisk træ pryder havnens belægninger og facader. Det sker i en by med vokseværk og vi glæder os til at vise byen frem for et internationalt netværk og til at udveksle erfaringer om indkøbspolitikker, formidling og markedssituationen.” slutter Loa Worm. 

Praktiske informationer
Onsdag d. 20. september: Walk and showcases i Aahus havn + middag i Dome of Visions

Torsdag d. 21. september: Sustainably sourced tropical timber – selling a positive story. (Konferencen er gratis at deltage i)