CONCITO modtager 5,5 mio. fra VELUX FONDEN

Laurits Holdt

VELUX FONDEN’s bestyrelse har besluttet at donere 5,46 mio. kroner til Danmarks grønne tænketank, CONCITO. Midlerne skal dække tænketankens arbejde de næste to år med en samlet analyse og vurdering af Danmarks indsats for klimaet. Det vil bl.a. ske i form af et såkaldt Annual Climate Outlook of Denmark, der offentliggøres første gang den 27. maj 2010.

Direktør for VELUX FONDEN, Kjeld Juel Petersen, udtaler:

– Med denne bevilling har VELUX FONDEN taget et første skridt i retning af at øge sin støtte til en bæredygtig udvikling i Danmark. CONCITOs projekt har forinden været under en grundig og kritisk lup både i Fonden og hos en kreds af vore danske og udenlandske sagkyndige. Vi er glade for på denne solide baggrund nu at kunne yde et bidrag til opkvalificering af videns-, debat- og beslutningsniveauet for en bæredygtig udvikling i Danmark.

Direktør for CONCITO, Thomas Færgeman, udtaler:

– VELUX FONDENs bevilling giver os et solidt rygstød til vores arbejde. For os bliver det afgørende at fokusere på både den kritiske analyse og de konstruktive løsninger i de kommende år. Vi vil benytte vores bagland af virksomheder, NGO’er og forskere til at bygge bro i den ofte polariserede klimadebat og fokusere på, hvordan klimaet kan gøres til både en miljømæssig, økonomisk og politisk vindersag, hvis vi griber den rigtigt an.