Danmark ønsker aftale med Kina om at levere grøn energi

Forfatter billede

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) mener, at hans ministerium kan indgå en aftale om energieffektivisering med Kina, og det vil gavne danske virksomheder, rapporterer DR Nyheder lørdag.

Enorme kulbjerge, buldrende skorstene og et hastigt voksende CO2 udslip er et billede af Kina i dag. Men nu skal kineserne, med dansk hjælp, lære at blive grønne, fortæller Martin Lidegaard ifølge DR online.

Derfor ansætter ministeriet en medarbejder i Kina, der skal få arbejdet til at forløbe effektivt.

“Hvert år bygger Kina et nyt New York, og det er jo ikke helt ligegyldigt, hvordan det ser ud”, siger ministeren.

Kineserne er især interesseret i den danske energiaftale fra 2012, hvor vi forpligter ossom nation til inden 2020 at fordoble andelen af grøn energi og blive dobbelt så energieffektive.

Hvis kineserne kopiere den i en eller form, vil det have stor betydning, også for de danske grønne virksomheder, anfører Martin Lidegaard.

“Vi leverer det her, fordi det er godt for klimaet, men det er klart, at hvis f.eks. det lykkes at indskrive i deres bygningsreglement, at deres pumper skal være mere effektive, så er det tilfældigvis Danmark, der er bedst til at producere pumper i verden, og derfor har det også et enormt potientiale for erhvervslivet”, siger han.