Danmark vært for stort, globalt klimatræf om grøn vækst i juni

billeder_logo_3gf1
Thomas Jazrawi

For femte gang samles topledere fra den private sektor, myndigheder og civilsamfund fra 35 lande til det grønne Global Green Growth (3GF) topmøde i Danmark, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Målet er at skabe innovative samarbejder og håndgribelige grønne løsninger på nogle af verdens store udfordringer i forhold til energi, madspild, klima og bæredygtige byer. På årets topmøde vil mere end 30 offentlig-private partnerskaber udvikle og arbejde videre med løsninger, der bidrager til grøn vækst i hele verden.

”I 2015 blev verdenssamfundet enig om en række ambitiøse mål for klima og bæredygtig udvikling i Paris og New York. Regeringen vil nu bruge 3GF-topmødet til at omsætte ambitionerne til konkrete aftaler”, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V). 

“Vi skal skabe nye innovative samarbejder for at fremme grøn vækst lokalt og globalt. Jeg vil fokusere på byernes rolle og på at styrke samarbejdet med den private sektor”, fortsætter han.

“Danske virksomheder er verdensmestre i at levere gode, grønne løsninger på globale problemer f.eks. ved at udnytte vandressourcer bedre i områder med tørke og udbrede effektiv, grøn energi i landområder. Det er afgørende både for vækst og udvikling i udviklingslandene og det er en god forretning for virksomhederne”, tilføjer Kristian Jensen.

Baggrund
Årets 3GF-topmøde ligger i forlængelse af klimaaftalen, der blev indgået i Paris i september sidste år, og aftalen om FN’s nye bæredygtighedsmål fra september 2015. Under overskriften A Call To Action – Enabling Solutions at Speed and Scale tilbyder 3GF en platform for udvikling af løsninger og offentlig-private partnerskaber, der sætter blus under den grønne omstilling. Tre områder er i fokus på årets topmøde: grøn omstilling af energisystemer, byer som drivkraft for den grønne omstilling og optimal udnyttelse af naturressourcer.

På topmødet vil der blive lanceret en række nye initiativer, der udspringer af 3GFs offentlig-private partnerskaber, bl.a. et nyt initiativ til at undgå madspild og en ny alliance, der samler en række indflydelsesrige virksomheder inden for solenergi om at arbejde for at reducere handelsbarrierer for den grønne del af energisektoren.

3GF blev etableret af den danske regering i 2011 i et samarbejde med Korea og Mexico. Siden har Kina, Kenya, Qatar og Etiopien sluttet sig til samarbejdet. I år vil 3GF-samarbejdet få to nye medlemmer i form af Vietnam og Chile, der vil underskrive partnerskabsaftaler i København.

Mere information om sessionerne på årets topmøde, deltagere og 3GF-partnerskaberne kan findes på www.3gf.dk