Dansk NGO på vej med fødevarehjælp til Nepal

Forfatter billede

Voldsomme oversvømmelser i Indien og Nepal har allerede kostet flere end hundrede menneskeliv, og endnu flere er forsvundet. Den danske NGO Mission Øst er i gang med at få fødevarehjælp frem til ofrene i Nepal.

Voldsom monsunregn har de seneste dage skabt store oversvømmelser og jordskred i det nordlige Indien og vestlige Nepal. I Nepal har oversvømmelserne blandt andet ramt det nordvestlige område Karnali, hvor befolkningen lever i isolerede og ufremkommelige egne.

”Vi frygter, at dødstallet stiger, fordi det er ekstremt svært at nå mennesker i de her bjergområder. Vores forventning er, at ødelæggelserne er meget større end det, vi har hørt om indtil nu, fordi politi og militær endnu ikke har kunnet komme frem. Under normale forhold er det vanskeligt at komme ud til disse områder, og nu er det næsten umuligt,” siger generalsekretær i Mission Øst, Kim Hartzner i en pressemeddelelse fredag.

Ud over døde og savnede har den voldsomme regn også betydet, at mange huse og marker er blevet skyllet væk. Befolkningen i Karnali er sårbar og kæmper i forvejen for at brødføde sig selv, så derfor er monsunen katastrofal for mange familier. Mange nepalesere er flygtet, og der er stort behov for hjælp her og nu og derefter til genopbygning.

Mission Øst er netop nu i gang med at få fødevarehjælp frem til de mange mennesker i Karnali, som har mistet alt.

”Hurtig og effektiv hjælp er altafgørende lige nu. Når folk har mistet alt, har de brug for mad, rent vand og tag over hovedet, fordi risikoen for epidemier er stor,” forklarer Kim Hartzner, som fortæller, at Mission Øst følger situationen tæt.