Danske børn til Løkke: Glem ikke, at alle verdens børn skal i skole

aktionsdag15_940x415
Sidste års aktionsdag, hvor daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), mødte de hundreder af børn på Christiansborg Slotsplads.
Foto: IBIS
Forfatter billede

58 millioner børn verden over står helt udenfor skolen – og endnu flere er godt nok i skole, men uden adgang til undervisningsmaterialer og uddannede lærere. Der er også lang vej, når det gælder finansiering. Frem mod 2030 mangler der således 39 milliarder dollars om året for at sikre skolegang for alle verdens børn.

Den internationale bistand, der er øremærket arbejdet for global skolegang af høj kvalitet, er faldende. I Danmark har den nuværende regering besluttet, at skære 2,6 milliarder kroner i den danske udviklingsbistand.

Det vil også gå ud over det vigtige arbejde for universel skolegang.

Igen i år står IBIS bag Hele Verden i Skole-kampagnen, hvor 183.000 danske folkeskoleelever engagerer sig i arbejdet for at få de sidste 58 millioner af deres jævnaldrende kammerater i skole.

Årets aktionsdag finder sted onsdag 4. maj kl. 9.30-12.00 på Christiansborg Slotsplads. Her vil hundredvis af elever mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fortælle ham, hvor vigtigt uddannelse er for fred, og udvikling i verden.

Danmark bør gå forrest

Alle verdens lande er blevet enige om en række ambitiøse og universelle verdensmål. Uddannelse er den vigtigste motor for vækst og udvikling, og verdensmål 4 er derfor, at alle børn i verden skal i skole og modtage kvalitetsuddannelse.

Danmark har en stolt tradition for at prioritere uddannelse og har hele vejen igennem været en stærk fortaler for at sikre et stærkt uddannelsesmål blandt de nye verdensmål.