Dansker valgt

Redaktionen

Den danske advokat, Claus Høxbro (42), er blevet valgt til formand for Amnesty Internationals næste verdenskongres, ICM, om 2 år.

Valget skete på sidstedagen af den forrige verdenskongres, der netop har fundet sted i Morelos i Mexico 16.-23. august. Verdenskongresssen er Amnestys højeste myndighed med ansvar for at beslutte og vedtage organisationens strategi samt lægge de politiske og økonomiske rammer for arbejdet. Verdenskongressedn vælger desuden Amnestys internationale betyrelse, IEC.

I Mexico vedtog man således eenstemmigt en ny international strategiplan for 2004-2010. Planen rummer mange nyskabelser, som skal føres ud i livet de kommende år. Claus Høxbros opgave bliver at planlægge og gennemføre verdenskongressen i 2005.

Claus Høxbro har været aktiv i Amnesty Danmark siden 1985, hvor han bl.a. har beklædt posten som kasserer. Han siger om sit nye tillidshverv: – Amnesty er verdens største medlemsbaserede menneskeretsorganisation og arbejdet forankret i medlemsdemokrati for de flere end 1,8 millioner medlemmer.

– Medlemmerne i Amnesty er kernen i vore aktiviteter for menneskerettigheder og mod krænkelser verden over. Verdenskongressen er samtidig et forum for mennesker i hele verden, hvor erfaringer og ideer udveksles og kontakter etableres på kryds og tværs blandt aktive, forklarer den danske advokat.