To danskere på udvalgsposter i Emmaus-netværk

Julien Kalimira Mzee Murhula


Foto: Genvej til Udvikling
Forfatter billede

Julien Kalimira Mzee Murhula blev nyvalgt til oplysningsudvalget, hvis opgave er at informere bevægelsens medlemmer om rødder, ideer og visioner samt forsøge at skabe øget interesse for Emmaus udadtil.

42-årige Julien Murhula er dansk statsborger. Han er født og opvokset i DR Congos Syd Kivu-provins, men kom til Danmark i maj 2003.

Han er uddannet cand.scient. fra RUC og tolk, oversætter, mentor i integration og beskæftigelse. P.t. i gang med en kriminologi uddannelse.
 

Jørgen Olsen


Foto: Genvej til Udvikling
Koordinator og medstifter af GtU Jørgen Olsen (64) blev genvalgt til politisk udvalg.

Dets opgave er at motivere, reflektere og inspirere, holde valgte, ansatte og alle andre i Emmaus fast på visionerne om demokratisering på alle niveauer + indkomstskabende aktiviteter for at styrke hver enkelt medlemsorganisation.

Genvej til Udviklings modernetværk er Emmaus International (EI), stiftet af Abbé Pierre.

“Halvstuderet røver”

Jørgen Olsen skriver om sig selv, at han har gået i livets skole og kommer tæt på definitionen af en halvstuderet røver.

Han er en sand veteran i u-landsvirket og været aktiv i EI siden 1969. Han blev i 2011 valgt til EI’s politiske udvalg, hvor der sidder både afrikanere, asiater, latinamerikanere og europæere.

I 1978 var Jørgen Olsen med til at stifte GtU med baggrund i sin og medstifternes erfaringer fra organisationer i og uden for Emmaus.

Blogindlæg fra Jørgen Olsen ses på

http://u-landsnyt.dk/blog/51/til-kamp-mod-paenheden

og

http://u-landsnyt.dk/blog/51/l-nge-leve-de-frivillige

10.000 kvinder er med

GtU samarbejder med græsrodsbevægelser i Vestafrika, især kooperativet i Amataltal i Sahel-landet Niger og Pag la Yiri i nabolandet Burkina Faso, som er den organisation i hele Emmaus International med flest medlemmer, nemlig 11.000, hvoraf hele 10.000 er kvinder.

Samarbejdet omfatter bl.a. køb og salg af håndværksprodukter og i Amataltal desuden brøndrenoveringer, kvægavl, havebrug og tosproget undervisning (tuaregisk og fransk) for børn og voksne.

Julien Murhula er siden medio 2014 Genvej til Udviklings næstformand, mens Jørgen Olen for tiden er bestyrelsesmedlem med titel af sekretær og kasserer. Han har dog siden GtUs stiftelse for snart 40 år siden været den daglige leder og dertil foreningens formand 1979-86.

På Emmaus Internationals hjemmeside er der en introduktion til de to udvalg, hvor medlemmerne vælges af de regionale forsamlinger i Europa, Asien, Afrika og Amerika – det gælder også styrelsens medlemmer – se

http://www.emmaus-international.org/en/who-are-we/organisation/elected-members.html

Oplysninger om de to udvalg neden under “board” og “executive committee”.
 
Man kan også se en rapport fra fire års arbejde i udvalget på
http://gtu.dk/politisk_udvalgDA_rapport_fra_politisk_udvalg.pdf