Ekstrem fattigdom i fokus for årets Danmarks Indsamling

danmarks_indsamling_foto-1_cambodja_foto-preben-hjorth
Danmarks Indsamling har bl.a. været med til at sikre skolegang for børn i Cambodja, hvor hver fjerde lever i ekstrem fattigdom.
Foto: Preben Hjort, Cambodja
Forfatter billede

Så langt rækker 150 kroner:

ADRA: Send en bonde på kursus i markedsanalyse i en uge.

BØRNEfonden: Send en ung beniner på iværksætterkursus i fem dage.

SOS Børnebyerne: Giv et barn skolematerialer og hygiejneprodukter som sæbe.

Røde Kors: Uddel 30 kilo tørkeresistent såsæd.

CARE: Giv en lille gruppe af småbønder en pengekasse og opsparingsbøger til regnskab.

Dansk Flygtningehjælp: Giv en flygtningefamilie en lille plantage med papayafrugter.

Mellemfolkeligt Samvirke: Giv vandmedicin, så 170 zambianere har adgang til rent vand.

Folkekirkens Nødhjælp: Giv to høns, som sikrer familien en ekstra indkomst ved salg af æg.

Læger uden Grænser: Udfør en hiv-test på 8 congolesere.

UNICEF: Uddel skoletasker med alle nødvendige hjælpemidler til 12 børn.

IBIS: Finansier 15 timers radio-talkshow om uddannelse og demokrati.

(Kilde: DR)

Børnedødelighed, borgerkrig og en tilværelse på flugt. Manglende adgang til drikkevand, lægehjælp og skoler.

Sådan er vilkårene for millioner af familier, der lever i ekstrem fattigdom. Den slags fattigdom, der fører til sult, sygdom og fejlernæring for både børn og voksne i verdens mest udsatte områder.

Netop derfor er bekæmpelse af fattigdom i fokus, når Danmarks Indsamling i 2016 på lørdag kulminerer med et stort tv-show, der sendes på DR1.

Fattigdom har enorme konsekvenser

På verdensplan lever 836 millioner mennesker i ekstrem fattigdom. Og det har enorme konsekvenser for de lande, hvor de bor.

I Zambia lever en tredjedel af befolkningen uden direkte adgang til rent vand, hvilket medfører lav produktivitet i landbruget, gentagne udbrud af kolera og høj spædbørnsdødelighed.

I den kenyanske hovedstad Nairobi er hele 60 pct. af byens fire millioner indbyggere presset ind i stadigt voksende slumområder, hvor børn mister livet til diarré og tyfus hver eneste dag.

Når uretfærdighed rammer mennesker, lokalsamfund og befolkningsgrupper i udviklingslandene, har det ofte ekstra store konsekvenser. Uden hjælp risikerer disse befolkningsgrupper at blive fastholdt i kronisk fattigdom og uden mulighed for skabe en værdig tilværelse og en fremtid.

12 konkrete projekter

Det er dokumenteret gang på gang, at fattigdom og ulighed skaber mere fattigdom og større sociale problemer. Ved at nå de svageste og fattigste med bl.a. uddannelse og sundhed hjælper man ikke blot den enkelte familie, men hele samfundet.

Derfor sætter Danmarks Indsamling 2016 fokus på de menneskelige konsekvenser, som ekstrem fattigdom fører med sig. Pengene fra årets indsamling skal bruges i kampen mod fattigdom gennem 12 konkrete projekter i 12 forskellige lande, som vil betyde en enorm indsats der, hvor behovet er størst.

Læs mere om de 12 konkrete projekter her

Danskerne har givet over 770 millioner kroner

Det er DR og Danmarks 12 største humanitære organisationer, der er gået sammen om at samle ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FNs Udviklingsmål.

De 17 mål bidrager til en bæredygtig udvikling af verden og som regeringer, virksomheder, interesseorganisationer og private personer hjælper med at nå. Mål nummer 1 er at gøre en ende på ekstrem fattigdom og halvere al øvrig fattigdom inden 2030.

Talsmand for Danmarks Indsamling Karin Aaen besøger forældreløse børn i Cambodja.


Foto: UNICEF

Se også Danmarks Indsamlings hjemmeside