Flygtninge fra Venezuela strømmede ind i Peru før visum-deadline

gettyimages-1052718756
En ansat i Perus sundhedsvæsen registrerer i oktober 2018 en nyankommne migrant fra Venezuela ved græsenovergangen ved Tumbes.
Foto: Manuel Medir/Getty Images
Laurits Holdt

17. juni 2019

Helt op til deadlinen strømmede det ind med nye flygtninge, der for manges vedkommende har vandret gennem flere lande for at nå frem til Peru.

Fredag krydsede flere ned 8.000 grænsen ved byen Tumbes. Det er det højeste antal registreret på en enkelt dag. 4.700 af dem søgte om asyl i Peru.

280.000 venezuelanere har søgt asyl i Peru, der desuden har givet midlertidige opholdstilladelser til flere end 390.000. Det mens, at der opholder sig omkring 800.000 migranter og flygtninge fra Venezuela i Peru.

FN’s flygtningeorganisation, UNHCR, har sendt forstærkninger til landet for at hjælpe myndighederne med at håndtere de mange nyankomne.

Organisationens repræsentant i Peru oplyser, at nogle af flygtningene har gået i 30 eller 40 dage og at mange er underernærede og dehydrerede, når der når frem. Der kommer også flere og flere familier.

Det menes at fire millioner mennesker har forladt Venezuela, der er sunket ned i dyb økonomisk krise, som har udviklet sig til en humanitær krise, da der mangler både fødevarer og medicin.

Colombia, Ecuador og Peru har modtaget langt de fleste af flygtningene og migranterne.