Glemte dale i Peru

Redaktionen

Antropologen Inge Schjellerup, der gennem mere end 20 år har berejst og udforsket såvel præcolumbianske som senere tiders kulturer i Peru for Nationalmuseet i København, oplevede forleden noget særligt.

Nemlig præsentationen af det engelsk-spansk sprogede videnskabelige værk, “De glemte dale”, “The Forgotten Valleys/Los Valles Olvidados”, der er første bind i Nationalmuseets nye skriftserie, “Ethnographic Monographs”, skriver Berlingske Tidende.

Indholdet bygger på 2 ekspeditioner i et bjergområde, omtrent på størrelse med Bornholm. Der er ingen navne på kortet, fordi det er ufremkommeligt, alligevel lever der her mange bjergbønder.

Feltarbejdet omfatter bl.a. arkæologiske, socioøkonomiske og botaniske studier og er udført af peruanske og danske forskere. Det betales af Willum Kann-Rasmussen fonden. Navnet Kann-Rasmussen optræder nu i botanikken, idet en højlandsbusk med egenartede blomster, blade og frugter er opkaldt efter fonden som udtryk for taknemmlighed. Busken er nu registreret som Larnaz kann-rasmussenii.

Bogen er trykt i Trujillo i Peru og koster her i landet 175 kr., skriver avisen.