Guterres kommer til klimamøde i Danmark

gettyimages-guterres_stephanie_keith
Guterres, der her taler ved klimatopmødet i New York i september, besøger Danmark torsdag og fredag.
Foto: Stephanie Keith / Getty Images
Forfatter billede

FN’s generalsekretær, António Guterres, kommer på torsdag og fredag på sit første officielle besøg i Danmark, siden han tiltrådte som FN’s generalsekretær i 2017.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Under sit besøg i Danmark vil han blandt andet deltage i møder med regeringen og Folketinget.

”Jeg ser frem til at byde FN’s generalsekretær velkommen i Danmark,” siger statsminister Mette Frederiksen (S) i pressemeddelelsen.

”Et effektivt og velfungerende FN er afgørende for, at vi i fællesskab kan tage hånd om de globale udfordringer, verden står overfor. Det gælder ikke mindst i forhold til klimaet, hvor Danmark ønsker at gå forrest i verden. Og det gælder i arbejdet med at udvikle et mere retfærdigt og humant asylsystem, der hjælper flere flygtninge tættere på konfliktområderne,” tilføjer hun.

FN’s generalsekretær deltager, ligesom statsministeren, også i C40 Global Mayor Summit som opfølgning på klimatopmødet i New York.

C40-netværket, også kaldet C40 Cities Climate Leadership Group eller blot C40, er et netværk af megabyer og andre storbyer, som har forpligtet sig til at mindske udslippet af drivhusgasser.

Statsministeren og generalsekretæren holder møde i Statsministeriet og besøger sammen FN-byen i Københavns Nordhavn, der huser 11 FN-organisationer.