Hjem fra Indonesien for at blive “tech-ambassadør”

Casper Klynge.


Foto: Udenrigsministeriet
Forfatter billede

Udenrigsministeren annoncerede tidligere i år, at der oprettes en ny stilling som dansk ambassadør for teknologi og digitalisering (’tech-ambassadør’). Tech-ambassadøren skal stå i spidsen for en ny udenrigspolitisk satsning under overskriften ’teknologisk diplomati’. 

Der er tale om en helt ny stilling i udenrigstjenesten – den første af sin slags. For at sikre den rette kombination af kompetencer blev stillingen slået op både internt og eksternt (se stillingsopslag her).

Et bredt sammensat ansættelsespanel, bestående af bl.a. DTU’s rektor, Udenrigsministeriets administrationschef og chefen for Eksportrådet, var enige om at indstille Casper Klynge til stillingen.

Bred diplomat-erfaring

Casper Klynge har bred international erfaring fra Udenrigsministeriet og internationale organisationer, skriver ministeriet i en pressemeddelelse og fortsætter:

Han har beskæftiget sig med både udenrigs- og sikkerhedspolitik, udviklingspolitik, eksportfremme og sektorpolitiske emner i samarbejde med en bred vifte af ressortministerier såvel som det private erhvervsliv – ligesom han har engageret sig aktivt i teknologi- og digitaliseringsdagsordenen og bl.a. har skrevet om emnet.

Tech-ambassadøren tiltræder officielt stillingen efter sommerferien og vil blive understøttet af et setup med bemanding i Silicon Valley i Californien, ligesom der etableres et sekretariat i Udenrigsministeriet i København.

Tech-ambassadøren vil have et globalt mandat til at fremme teknologidagsorden internationalt. Udover besøg i internationale teknologi-miljøer forudses jævnlige rejser til Danmark.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) siger: 

Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år. Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global – og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund." 

"Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører – virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer. Dels for at få en bedre indsigt i udviklingen internationalt. Dels for at fremme danske interesser og værdier i forhold til denne dagsorden. Der har været stor interesse for det danske initiativ og tech-ambassadørstillingen, også fra tech-miljøet". 

Levnedsbeskrivelse (CV) Casper Klynge

Ambassadør, Jakarta, Indonesien siden 2014

Uddannet cand.scient.pol. (Københavns Universitet 2002)

Født 27. juni 1973 i Gentofte i det nordlige København

2013 – Ambassador of Denmark to the Republic of Cyprus, Nicosia

2012-2013 – Deputy Head of Department for Africa, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs

2011-2012 – Deputy Director, Stabilization, Fragile States and Afghanistan, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs

2010-2011 – Danish Senior Civilian Representative (SCR) for Southern Afghanistan / Deputy Head of the multinational Helmand Provincial Reconstruction Team, Lashkar Gah, Helmand Province, Afghanistan

2009 – Marshall Memorial Fellowship studies, German Marshall Fund, USA
2009-2010 – Deputy Head of Department for Security, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs

2008-2009 – Head of Secretariat, the Africa Commission, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs

2006-2008 – Head of Mission, EU Planning Team for Kosovo (EUPT), European Union, Pristina, Kosovo

2003-2006 – Political Advisor, Civilian Crisis Management, General Secretariat of the Council of Ministers of the European Union, Brussels, Belgium

2003 – Head of Section, European Union Joint Situation Center (SITCEN), General Secretariat of the Council of Ministers of the European Union, Brussels, Belgium

2002 – Head of Section, Department for Russia, CIS, OSCE and the Western Balkans, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs

2001 – Research Associate, Danish Institute of International Affairs.

2001 – Lecturer in International Relations Theory, Royal Danish Defense College

1999 – Production manager, the Danish Refugee Council

1994-2004 – Active member of the Reserve in the Danish Armed Force.

1992-1994 – Danish Armed Forces.

Mr. Klynge holds a Masters degree in Political Science (International Relations) from Copenhagen University (2002) and he is a 2009 European Marshall Memorial Fellow.

He is married and the father of two sons. 

Se også om Casper Klynge på linkedin

https://dk.linkedin.com/in/casper-klynge-9a8a539