Internationalt Røde Kors har sagt farvel til 21 ansatte på grund af sexkøb siden 2015

landcruiser_at_the_icrc_headquarter_in_geneva
Betaling for sex har været forbudt for ansatte i Internationalt Røde Kors siden 2006.
Foto: Adulith (CC BY-SA 4.0)
Laurits Holdt

Fredag oplyste internationalt Røde Kors at 21 af dens ansatte har forladt deres job gennem de seneste tre år efter at de er blevet afsløret i at have betalt for sex. 

Det oplyses ikke, præcis hvor mange af dem der er blevet fyret og hvor mange der sagde op i løbet af en undersøgelse af deres handlinger. 

Desuden var der yderligere to ansatte, der ikke fik deres kontrakt fornyet på grund af mistanke om, at de havde betalt for sex. Det skriver organisationen i en meddelelse på sit websted.

Betaling for sex har været forbudt for ansatte i Internationalt Røde Kors siden 2006.

Det er skandalen fra Haiti, hvor der er kommet frem at flere ansatte i organisationen Oxfams UK betalte prostituerede for sex og brugte et af organisationens huse som en slags bordel, der har fået Røde Kors til at grave i sin personalehistorie.

Organisationen har 17.000 ansatte og meget af ledelsen foregår decentralt. Derfor har der ikke tidligere været et samlet overblik over sager om ansattes køb af sex.

Internationalt Røde Kors’ generaldirektør Yves Daccord siger i meddelelsen, at opførsel som den de nu forhenværende medarbejdere har udvist er en forrådelse af de befolkningerne og samfund som organisationen forsøger at hjælpe.

Læs hele meddelelsen fra Internationalt Røde Kors.