Kendte ansigter forlader stor børneorganisation, mens nye kommer til

Unicef har verdens største nødhjælpslager i København.


Foto: UNICEF/UN0705430/Asamoah
Emma Katrine Bremer Holmgaard

21. april 2023

Efter 17 år i UNICEF Danmarks tjeneste slutter et vigtigt kapitel i Jakob Colville-Ebelings arbejdsliv. Han har siden 2020 fungeret som ngo’ens Director of Communications, International Programmes & Public Affairs, men nu er det tid til forandringer. 

“Jeg er stolt af, hvad jeg sammen med fantastiske kollegaer i Danmark og resten af verden har udrettet de seneste 17 år. UNICEF Danmark er i dag et helt andet sted kommunikativt, resultatmæssigt og som organisation, sammenlignet med da jeg startede,” skriver Jakob Colville-Ebeling på Linkedin.

Fra Jakob Colville-Ebeling går også en særlig tak til kollegaer i UNICEF og samarbejdspartnere i hele verden, der har bidraget positivt til børns liv i lande som Somalia, Libanon, Uganda og Etiopien.

Det er endnu ukendt, hvilke arbejdsmæssige udfordringer fremtiden byder på for Jakob Colville-Ebeling. For nu står den på en tiltrængt pause og mere tid med familien.

Forandringer har også fundet vej til ngo’ens bestyrelse, hvor Astrid Haug træder til som ny forperson. Gennem sin egen virksomhed, Astrid Haug Bureau, rådgiver hun virksomheder, medier, fonde, kommuner og startups i sociale medier og digital transformation. Hun har været medlem af bestyrelsen siden 2019 – de seneste to år som næstforperson.

Astrid Haug overtager posten fra Jesper Lok, der træder tilbage efter seks år i bestyrelsen og to år i spidsen som forperson. Ny på posten som næstforperson bliver Søren Skibsted, der er partner i advokatfirmaet Kromann Reumert. Og ind i bestyrelsen træder også administrende direktør for Rosendahl Design Group, Mette Maix.