Kenyas præsident Kenyatta spiller højt spil med donorpenge

Forfatter billede

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, har undladt at underskrive aftaler, der sikrer det østafrikanske land adskillige donormillioner fra EU og USA til blandt andet uddannelse og tørkeramte områder. Præsidenten beskylder vestlige hjælpeorganisationer for at destabilisere landets regering.

Et kenyansk nyhedssite, Standard Digital, rapporterer søndag, at der er tale om op i mod 15 milliarder Kenyanske Shilling (kr. 930 mio.) øremærket til primært uddannelse og tørkeramte områder.

De forsinkede underskrifter har fået lokale guvernører til at beklage sig over, at man risikerer at ødelægge vigtige udviklingsprojekter, samt at advare mod at presse NGO’er til at søge mod Syd Sudan og Etiopien.

“NGOs have been at the forefront in helping in resettlement of conflict victims in some counties and also in peace building initiatives”, siger en af disse guvernører, Ahmed Abdullahi Mohamed (Wajir), ifølge Standard Digital.

Kenya beskyldte i februar USAid for at underminere den kenyanske regering. USA’s regering har afvist beskyldningerne som usande.

Læs hele histoien (Billions at stake over President Uhuru Kenyatta team’s standoff with US, EU) via kildelinket.