Kina er på tæerne i disse måneder, hvor Tibet markerer flere årsdage, som er politisk følsomme for kineserne, skriver flere medier.
På tirsdag den 1. september er det 50 år siden, at Kina etablerede det tibetanske selvstyre.
Det er også 70-året siden den kinesiske folkehær sejrede over Japan – og Tibets eksilerede overhoved, Dalai Lama, er fyldt 80 år.
Begivenhederne i Tibet fik i slutningen af juli det kinesiske kommunistpartis politbureau til at samles til sikkerhedsmøde, hvor også selveste præsident Xi Jinping var til stede, skriver International Campaign for Tibet (ICT).
Det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua skriver, at det på mødet blev slået fast, at Kina vil fortsætte en ”anti-separatistisk politik”, der skal ”beskytte den nationale enhed og styrke den etniske enhed”.
Store militærkonvojer
Ifølge ICT har Kina sendt soldater og kampvogne til forskellige dele af Tibet forud for årsdagen på tirsdag.
Der er lagt billeder ud på nettet af store militærkonvojer, en af dem med mere end 200 køretøjer, der passerer gennem Lhasa, Shigatse og Rebkong, skriver ICT.
Tilsyneladende var nogle af konvojerne til stede som led i en større militærøvelse, mens andre var der for at markere sin tilstedeværelse.
Den store militære tilstedeværelse har også affødt spekulationer om, at præsident Xi Jinping muligvis forbereder et besøg i Tibet.
Må ikke sende pakker
Men det er ikke kun militært, at tibetanerne mærker den skærpede sikkerhed.
Det kinesiske postvæsen udsendte tidligere på måneden et cirkulære om, at der af sikkerhedsmæssige årsager skal føres ekstra kontrol med kommunikationskanaler mellem Tibet og den kinesiske hovedstad, Beijing, i perioden fra 20. august til 12. september.
Ifølge cirkulæret vil navnene på alle, der sender breve og pakker mellem disse to områder, blive registreret.
Aktiviteter på internettet vil ligeledes blive overvåget, fremgår det ifølge Business Standard af cirkulæret.
”De har forbudt eller lukket posthusene, og de tillader ikke, at man sender pakker, især ikke med kemikalier eller andre politisk følsomme materialer,” siger T. Sangdey, der er researcher ved Tibetan Centre for Human Rights and Democracy til Business Standard.
ICT skriver ligeledes, at de kinesiske myndigheder ifølge Tibets turistbureau ikke udsteder indrejsetilladelser til Tibet gældende i den første uge af september, hvor markeringen af 50-årsdagen finder sted.
Aktivister siger, at Kina på voldelig vis har forsøgt at kvæle den tibetanske kultur og religion. Kinas svar på kritikken er, at det har bragt tiltrængt udvikling til den tilbagestående region.