Kom med indstillinger til Nairobiprisen

Laurits Holdt

Foreningen skriver:

Kom med dine indstillinger til årets modtager(e) af Nairobiprisen.

Vores vedtægter foreskriver: “Klubben kan en gang om året uddele Nairobiprisen til en person, gruppe eller organisation, som på anerkendelsesværdig måde har bragt de fattige landes vilkår frem i danske medier, eller som har stået for et perspektivrigt initiativ til gavn for befolkningsgrupper i fattige lande.”

Send begrundede indstillinger til bestyrelsen på [email protected] senest søndag d. 29. april.

Er der flere indstillinger sendes de derefter til afstemning blandt medlemmerne og på generalforsamlingen 2018 løftes sløret for, hvem der løber med prisen. 

Prisen til Freemuse i 2017

I 2017 blev Nairobiprisen tildelt Ole Reitov og Marie Korpe samt den organisation de tog initiativ til i København i 1998. 

Freemuse har gennem på 19 år under deres engagerede ledelse udviklet sig til en verdensomspændende organisation, der begyndte med fokus på kamp mod censur af musik og forfølgelse af musikere – en slags pendant til PEN, det skrevne ords internationale organisation – til nu at omfatte et globalt netværk til forsvar for og fremme af kunstnerisk frihed i samarbejde med tilsvarende organisationer, bl.a. PEN, med konsultativ status over for ECOSOC.

Læs mere: Nairobiprisen 2017 til forkæmpere for musikeres rettigheder (01.06.2017)