Mærsk på olieeventyr på dybt vand

Forfatter billede

DanWatch sætter i denne uges nyhedsbrev fokus på A.P. Møller-Mærsks samarbejde med det statsejede angolanske olieselskab Sonangol. Et selskab der af det internatinale samfund er blevet sat i forbindelse med korruption.

KØBENHAVN, 26. januar 2011: Det statsejede angolanske olieselskab Sonangol er berygtet for studehandler og spekulative krav om brug af bestemte underleverandører. Alligevel samarbejder A.P. Møller-Mærsk med Sonangol i jagten på det sorte guld, hedder det.

Mærsk begyndte olieeventyret i Angola i 2005, da selskabet købte en 50 procents andel i off-shore blok 16. I dag er Maersk Oil Angola A/S operatør på alle de tre blokke, hvori man har investeret i Angola.

Det betyder, at Maersk Oil Angola A/S står for at hyre underleverandører ind til forskellige opgaver og for at have den direkte kontakt til det statsejede Sonangol og myndighederne.

– Vi har valgt Angola som et af vores fokuslande, fordi landet har potentiale, og der er meget olie i landet. Desuden er den politiske situation mere stabil end i f.eks. Nigeria, som vi også har set på, siger direktør for Maersk Oil Angola A/S’ kontor i Angola, Carsten Sønderskov.

Man kan læse mere på http://olieeventyr.danwatch.dk/home