Mariegaard til Palæstina

Forfatter billede

34-årige Mads Mariegaard er opvokset på Mors i Limfjorden, hvorfra han blev matematisk student fra Morsø gymnasium i 2001 og uddannet journalist i 2008 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og San Francisco State University.

Fra 2009 til 2012 var han journalist på Danidas magasin “Udvikling” og i 2012 til 2015 redaktør af Udenrigsministeriets nu nedlagte engelsk-sprogede tidsskrift “Focus Denmark”.

Mariegaard har desuden skrevet for andre medier om kultur, samfund og erhverv og er Senior Fellow i den internationale menneskeretsorganisation, Humanity in Action.

Han var freelancer fra januar til august 2016.

Mere om huset i Ramallah her

Huset kunne i september sidste år fejre sit fem-års jubilæum – læs mere her
 
Han udgav i september 2015 den meget roste bog, "Blodbaner – en familiehistorie om mord, nazisme og mørklægning" om Aage Thomas Mariegaard, en dansk nazist, der var medlem af den berygtede terrorgruppe, Peter-gruppen, og blev henrettet i 1947.  
 
I de sidste måneder af besættelsen medvirkede Aage Thomas Mariegaard til nogle af de værste forbrydelser i nyere danmarkshistorie – heriblandt mordet på to dyrlæger i Vendsyssel og sprængningen af Aarhus-hallen, hvor en syvårig pige mistede livet.
 
Historien blev et tabu i hans familie og nåede først i det nye århundrede frem til mange af efterkommerne.
 
En af dem, journalisten Mads Mariegaard, satte sig i 2012 for at undersøge, hvilke spor gerningerne havde sat. Beslutningen førte ham til beretninger om kugleregn i russiske sumpe, ind blandt Aages nærmeste, som stadig er martret af hans skæbne, og til Odense, hvor en forsker søger forklaringen på krigens ondskab:
 
”Jeg synes næsten, det er ved at læse, høre og tale om Aage Mariegaard, at vi er kommet tættest på at forstå det forståelige i, hvordan det egentlig går til.”