Millioner er i slave- eller tvangsarbejde

Mindesmærke for slaver på Zanzibar.
Foto: David Berkowitz (Flickr/CC)
Forfatter billede

Nordkoreanske kvinder tvinges ind i ægteskaber, de ikke ønsker at være i, eller udnyttes i prostitution i Kina og andre nabolande.

I Usbekistan tvinger regeringen landets indbyggere til at tage del i den årlige bomuldshøst.

Og i Cambodja bliver både mænd, kvinder og børn tvunget ind i alle former for moderne slaveri, herunder tvangsarbejde og tvungne ægteskaber.

Walk Free Foundation, som står bag det årlige Global Slavery Index, vurderer, at 256.800 mennesker eller 1,65% af den samlede befolkning i Cambodja lever under forhold, der kan betegnes som moderne slaveri.

Også Sydsudan, Sudan og DR Congo ligger højt oppe på listen over lande, hvor en stor procentdel af befolkningen lever i moderne slaveri. Det skyldes blandt andet det udbredte minearbejde, hvor både børn og voksne arbejder under slavelignende forhold for at hente de metaller op, der bruges til at fremstille elektronik.

Større lande som Indien, Kina, Pakistan og Bangladesh er lande, hvor befolkningens størrelse betyder, at de samlet set har det største antal mennesker, der lever i moderne slaveri.

Netop de fire lande er også blandt dem, der fremstiller billige forbrugsvarer som eksempelvis tøj til de vestlige markeder.

I indekset omfatter moderne slaveri blandt andet tvangsægteskaber, menneskehandel og handel med kvinder til sexindustrien.

Find hele indekset og læs meget mere her