NGOen Red Orangutangen omdanner sig til en fond

Forfatter billede

Foreningen “Red Orangutangen” vedtog på sin generalforsamling torsdag at omdanne sig til en fond med to fremstående erhvevsfolk i bestyrelsen. Red Orangutangen har siden 2003 støttet danskeren, Lone Dröscher Nielsens, arbejde for de stærkt truede menneskeaber på Borneo i Indonesien. 

Omdannelsen til Orangutang Fonden sker ”som en naturlig udvikling i forhold til konsolidering af formålet”, fortæller direktør i fonden, Claus Staunstrup Nilsson, og lægger til. 

”Vi oplever stor interesse for at bidrage med midler i udlandet, og en status som fond giver os flere muligheder for at rejse økonomisk støtte og dermed gøre en endnu større forskel for orangutangerne og regnskoven på Borneo”.

Rockwool-direktør fondsformand

På generalforsamlingen blev en ny fondsbestyrelse præsenteret. Direktør for Rockwool-fonden Elin Schmidt er formand, mens Henning Kruse Petersen, tidligere direktør i Nykredit, er næstformand.

”Jeg glæder mig meget”, fortæller Elin Schmidt, ”Naturbevarende organisationer skal drives med samme seriøsitet som et C20-selskab, og under de rigtige omstændigheder kan Orangutang Fonden gå hen og blive en rollemodel for lignende organisationer”.

Samme formål og Lone Dröscher i bestyrelsen

Orangutang Fondens formål afviger ikke fra Red Orangutangens.

Orangutang Fonden vil derfor finansiere verdens største rehabiliteringscenter, grundlagt af Lone Dröscher Nielsen, samt regnskovsbevarende og lokaludviklende aktiviteter.

Red Orangutangen bliver støtteforening til Orangutang Fonden og har bl.a. direktør Claus Stanustrup Nilsson og Lone Dröscher Nielsen i bestyrelsen.

Se mere på  

Homepage

Og vor omtale af Lone Dröscher Nielsen, da hun fyldte 50, på

http://www.u-landsnyt.dk/navnenyt/m-rkedage/et-liv-redde-borneos-skovmenneske