Har dansk missionsarbejde i Tanzania nedbrudt eller udviklet lokalbefolkningens kultur? Debatten dukker jævnligt op i medierne, men nu er der udkommet en bog, hvor tanzanierne selv kommer til orde og fortæller om deres stammemyter og livsform, inden de mødte de første missionærer, og hvad det kristne budskab kom til at betyde for mange af dem.
Undrede sig over kritik
Svend Løbner er freelancejournalist for flere hjælpeorganisationer og foretager reportagerejser til bl.a. Østafrika. Han er selv vokset op i Tanzania som barn af missionærer og har derfor oplevet missionsarbejdet indefra.
Han forklarer i en pressemeddelelse om bogen, at da han som voksen kom tilbage til Danmark, mødte han af og til en negativ indstilling til missionsarbejde, og det undrede ham.
Over 50 interviews
Svend Løbner rejste med sin søn Samuel André som fotograf de 4.400 kilometer rundt til Pinsekirkernes arbejde i Sanjaranda og Singida, Brødremenighedens arbejde i Kipili og Sumbawanga, Luthersk Missions arbejde i Iringa og Dar es Salaam, Bibelselskabets arbejde i Singida, Iramba og Iringa, samt Danmissions arbejde på Zanzibar.
Det blev til 20 dybe interviews med kristne suppleret med over 30 korte interviews med de nævnte lokale religiøse og sekulære ledere.
Forlaget cBooks.
88 sider
Kr. 100,-
Handles gennem ProRex.dk