Ny direktør i Læger uden Grænser

210111_msf_malin_5671
Malin Palmér ny direktør i Læger uden Grænser
Foto: Læger uden Grænser
Kirsten Larsen

Læger uden Grænsers nye direktør i Danmark er Malin Palmér, som i over 10 år har været en del af organisationen. Hun fik midlertidigt overdraget posten i oktober og er altså blevet ansat af bestyrelsen til at varetage den i de kommende år.

Det bliver højst til seks år. I Læger uden Grænser er ansættelsen som direktør begrænset til maksimalt to tre-års perioder.

Læger uden Grænser skriver i en pressemeddelse, at Malin Palmér i mere end 10 år har været en del af organisationen. Hun kommer fra en stilling som chef for Læger uden Grænsers Supportafdeling i Danmark, har været frivillig i donorservice, projektkoordinator for forskellige udviklingsprojekter og fungerende direktør for kontoret i Libanon og i Egypten.

”Mit hjerte banker for Læger uden Grænser. Jeg synes, at vi kan noget helt særligt. Vi udfordrer os selv kompromisløst til at yde vores bedste og mest professionelle indsats i verdens brændpunkter, og vi sikrer hele tiden økonomisk omtanke,” udtaler den nye direktør blandt andet i pressemeddelsen.

Hun peger på de udfordringer, der venter forude for den humanitære organisation i en omskiftelig, coronaramt verden.

”Vi har både arbejdet med at bekæmpe pandemien og med vores andre projekter, vi har skullet finde nye måder at gøre tingene på, og vi har skullet sørge for fokus på alle de andre sygdomme, der koster liv, mens verden kun havde øjnene rettet mod virussen. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det fortsatte arbejde for alle dem, der har mest brug for det. Og jeg ser frem til at skulle arbejde med de forandringer, der følger med, når verden ændrer sig. Både internt og eksternt,” siger Malin Palmér.

For bestyrelsen var valget af Malin Palmér naturligt, fortæller bestyrelsesformand Heidi Christensen.

”Vi er meget glade for valget af Malin. Hun er en kompetent leder, som har føling med og øje for sine medarbejdere. Hun er inkluderende i sine beslutninger, samtidig med at hun tør sætte en klar retning, og hun kender Læger uden Grænser indgående. Derfor var vi ikke i tvivl om, at hun er den rette til posten, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet,” siger hun.

Malin Palmér er ledelsesuddannet og efterfølger Jesper Brix, som efter knap fem år valgte at forlade stillingen til fordel for et job som landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.