De bliver nedværdiget og voldtaget og knokler under slavelignende forhold. Sådan er den typiske opfattelse af tilværelsen for de afrikanske kvinder, der arbejder som hushjælp for rige arabiske familier i Golfstaterne. Men billedet er mere nuanceret end som så.
I et nyt forskningsprojekt fortæller etiopiske kvinder, der arbejder i de Forenede Arabiske Emirater, om et liv, der er bedre, end det de havde derhjemme.
Kvinderne fortæller, at de føler sig sikrere og friere, end hjemme i Etiopien. Risikoen for, at de bliver udsat for vold, er mindre. Deres økonomiske muligheder er bedre.
“Det var en overraskelse at tale med kvinderne i Emiraterne,” fortæller seniorforsker Ninna Nyberg Sørensen fra Dansk Institut for Internationale Studier.
For de fortællinger, hun og andre migrationsforskere har hørt i Etiopien fra hjemvendte kvinder og hjælpeorganisationer, har hidtil bekræftet rædselshistorierne.
I Globalnyts podcast Højtryk sætter vi fokus på dem, der ofte anses for at være blandt de svageste og mest udsatte mennesker i verden, nemlig de kvindelige, afrikanske migrantarbejdere.
Vores gæst er Ninna Nyberg Sørensen fra DIIS.
Højtryk bestyres af Laurits Holdt, Kirsten Larsen og Jonas Johs Andersen.