Ny højskole med et NGO-fag, der skal uddanne elever til at stifte nye foreninger

Forfatter billede

A.P. Møller Fonden og Realdania er gået sammen med Roskilde Festival og Roskilde Kommune om og at finansiere byggeriet af Roskilde Festival Højskole. Det er den første nye almene højskole på dansk grund siden 1969, skriver danske højskoler på sit website.

Højskolen opføres i Roskildes musiske bydel Musicon og vil tilbyde eleverne undervisning i at udvikle kulturelle og sociale begivenheder med fag inden for f.eks. kommunikation, journalistik, ledelse, arkitektur, design og musik.

Første elevhold starter 6. januar 2019. Der er åben for tilmelding allerede nu – se https://rofh.dk

Planerne har været længe undervejs, og for Jesper Ølund, som i otte år har været forstander for en højskole, der kun eksisterede på papiret, bærer anstrengelserne nu endelig frugt.

Mandag indledtes den omfattende renovering, der omfatter indretning i en tidl. betonproduktionshal, og som skal gøre plads til at 100 elever kan bo og undervises her. 

Højskolen vil blive båret af de idealer, som også festivalen bygger på. Der vil bl.a. blive undervist i fag som musik, frivilligledelse og aktivisme i den gamle betonhal og andre stederr. Arealet udgør i alt 5.200 kvadratmeter.

"Roskilde Festival Højskole kommer til at tage imod elever, der har modet til at bryde ned og bygge op igen. Både med hænderne men også med deres egen identitet. Aktivistfaget er et NGO fag, som skal uddanne vore elever til at turde starte foreninger op, eller påtage sig projekter som kan gøre en forskel ude i verden og skabe værdi for andre", siger Jesper Ølund til TV 2 Lorry mandag.

Han understreger overfor Berlingske tirsdag, at "vi er ikke en slags rock`n roll-skole. Vi er en almen højskole med mange forskellige fag, der tilsammen udgør summen af de færdigheder, der skal til for at skabe sådan noget som f.eks. Roskilde Festival".