Ny krise lurer i Venezuela

venezuela-30jul15
Forfatter billede

Venezuela har været præget af politisk ustabilitet, siden forhandlinger kollapsede sidste år mellem præsident Nicolas Maduros regering og oppositionen.

Forud for det planlagte valg i december er der frygt for, at Venezuela atter vil opleve nye bølger af politisk vold, skriver tænketanken International Crisis Group (ICG) i en ny rapport, Venezuela: Unnatural Disaster”.

Venezuelanerne har oplevet en nedgang i deres indkomst, mangel på dagligvarer, medicin og andre nødvendigheder og et sammenbrud i sundhedssystemet.

Tilsammen er det elementer, der kan udløse en social krise, advarer ICG.

Hvis regeringen ikke håndterer den krise snarest, kan det udvikle sig til en humanitær katastrofe, der vil kunne mærkes overalt i samfundet og på det indenrigspolitiske plan. Også Venezuelas nabolande kan risikere at blive trukket med ind i en kommende krise, skriver ICG i rapporten.

Elendige politiske valg, inkompetente ledere og korruption er skyld i miseren, men de alvorligste konsekvenser kan dog stadig nå at blive afbødet – men kun, hvis regering og opposition begynder at tale sammen. Og det kræver indblanding fra udlandet og fra internationale organisationer, mener ICG.

Læs artiklen hos International Crisis Group og find rapporten ”Venezuela: Unnatural Disaster” her