Orangutanger, træer, granmad og skovfugle i Rundetårn

Forfatter billede

Orangutanger, danske skoves udvikling, gran i maden, jagtens historie, erotisk kunst i skoven, oprindelige folk og skovfugle, træer, som ændrede verden, ingefær på Sulawesi, Bolivias Amazonas, tropisk regnskov —– hvordan hænger alt dette sammen?

Det kan man finde svaret på i Rundetårns udstillingssal, der fra den 19. januar og syv uger frem er rammen om skovfestivalen ”Skovene – i din lomme”.

Festivalen er for børn, deres forældre og bedsteforældre, forskere, studerende, virksomheder og for den, som
blot vil glædes ved og lære om skovene, deres fascinerende og mangesidede betydning og om deres bevarelse.

Festivalen byder bla. på en “permanent” oplysende fotoudstilling og forskellige interaktive elementer og derudover på en række særlige arrangementer som f.eks. foredrag, film og træsnitsnitning – alle rettet mod forskellige målgrupper og med deltagelse af specialister på området.

Skovfestivalen er organiseret af biolog Inger Kærgaard og cand.scient.soc. Marie Sigvardt på frivillig og ulønnet basis men i samarbejde med FSC Danmark og Danmarks Naturfredningsforening og med støtte fra bl.a. Danidas oplysningspulje.

De to arrangører, der præsenterer sig som “skoventusiaster”, oplyser, at festivalen har fokus på ”skovenes mange goder og funktioner, på ¨hvorfor vi skal bevare dem og ikke mindst på, hvad vi kan gøre for at bevare dem.”

Mere om festivalen i Kalenderen og på

Arrangementer

http://www.rundetaarn.dk/arrangementer-skovene-i-din-lomme/

.