Der står kulturmøde på skemaet, når elever fra fire danske skoler i denne uge mødes med en gruppe palæstinensiske elever og sammen med dem får lejlighed til at diskutere ungdomsliv og unges muligheder i Danmark og Palæstina.
Foto: Mellemfolkeligt Samvirke
I denne uge er 14 elever og lærere fra tre forskellige skoler i Palæstina på besøg i Danmark for at mødes med deres danske samarbejdsskoler.
Det skriver Globale Skolepartnerskaber i en pressemeddelelse.
Besøget blev indledt med en fælles workshop i København, som introducerede eleverne til interkulturel forståelse og kulturmøde.
Onsdag rejste de palæstinensiske gæster så med deres danske værter ud til de danske skoler, hvor de skal tilbringe resten af ugen, inden turen går tilbage til Palæstina på lørdag.
Besøget er del af projektet Youth Dialogue: Denmark – Palestine, som Sankt Annæ Gymnasium i Valby, Nyborg Gymnasium, Kolding HF og VUC og Rosborg Gymnasium i Vejle deltager i.
I løbet af foråret har de danske og palæstinensiske elever beskæftiget sig med temaet identitet og udvekslet essays, billeder og video via Facebook og e-mail.
Ud og møde verden
Samarbejdet skal styrke elevernes evne til at kommunikere på tværs af grænser og kulturer og sætte fokus på unges muligheder for at give udtryk for deres holdninger og påvirke det samfund, de er del af.
Og det at få viden om resten af verden er vigtigt, når man er ung, mener Ranim på 15 år fra Arab Evangelical Episcopal School i Ramallah:
”Jeg synes, skolepartnerskaber er meget vigtige, især på vores alder lige nu, hvor man bliver nødt til at komme ud af sin skal og gå ud og møde verden. Og se, hvor ond den er. Og hvis du kan gå derud fyldt med information og viden, så kan du selv beslutte, hvad du vil. Der er ingen grænser. Du kan blive, hvad du vil – og det er virkelig fedt!”
Ranim fra Ramallah. Foto: Mellemfolkeligt Samvirke
Indblik i dansk hverdagsliv
Ude på skolerne i Valby, Nyborg, Kolding og Vejle får elever og lærere tid til at planlægge endnu et dialogprojekt, som de skal lave sammen.
De palæstinensiske gæster kommer til at deltage i undervisningen, opleve lokalmiljøet, og da de er indkvarteret privat hos danske elever og lærere, får de også et indblik i, hvordan dansk hverdagsliv ser ud.
Youth Dialogue: Denmark – Palestine udføres i samarbejde med Globale Skolepartnerskaber i Danmark og Tamer Institute for Community Education i Palæstina og er støttet af Det Arabiske Initiativ under Udenrigsministeriet.
Se projekthjemmesiden: http://denmarkpalestine.weebly.com/