En statslig myndighed i Peru kræver, at de to kandidater i anden valgrunde om præsidentposten i Peru fremlægger oplysninger om, hvor de får penge fra til deres valgkamp. Fristen for offentliggørelse af sponsorer er 30. maj De to kandidater i valget til kommende præsident i Peru, Keiko Fujimori, og Ollanta Humala, skal senest 30. maj offentliggøre hvorfra de modtager penge til deres valgkamp og hvordan de bruger dem. Den ordre har de fået fra ONPE, som i rå oversættelse er: Kontoret for Nationale Valghandlinger, skriver eleccionesenperu.com. Ifølge loven i Peru kan myndighederne forlange at få indsigt i de politiske partiers økonomi. De bliver offentliggjort på ONPE´s hjemmeside, når de foreligger. ONPE har bedt de to rivaler om at oplyse hvorfra de får penge til deres valgkamp, og hvordan de bruger dem senest 30. maj. TROVÆRDIGHED AFGØRENDE Præsidentvalget i Peru kommer i høj grad til at handle om troværdighed. En stor del af vælgerne har mistro til Keiko Fujimori, som er datter af den fængslede, tidligere præsident, Alberto Fujimori, som indførte et nær-diktatur med ringe respekt for menneskerettighederne. Vælgerne er lige så skeptiske overfor hendes modstander, Ollanta Humala, som beskyldes for at have brudt menneskerettighederne, da han var oberst i Perus hær under kampen mod terrorbevægelsen, Den Lysende Sti, Sendero Luminoso.
Relaterede artikler
Nødråb fra et presset civilsamfund: “Vi svigter vores ansvar”
Ved Morten Nielsen på vegne af 86 danske mindre udviklingsorganisationer (se bunden af indlægget) Vi svigter civilsamfundsorganisationerne i det Globale Syd.…
Vend blikket mod din latinamerikanske søster
Den 8. marts er en objektiv vigtig dag med en helt subjektiv betydning for os hver især. Hvad med at…
Perus demokrati er i dyb krise
I Peru sidder Jose Luis Carbajo i ledelsen af civilsamfundsorganisationen Tarea, som arbejder for at sikre børn og unge kvalitetsuddannelse…
Kultur til din weekend: et mærkværdigt magasin, Israel-Gaza i ørerne og festmusik uden statsborgerskab
Weekenden er lige rundt om hjørnet. Derfor disker redaktionen op med tre anbefalinger til, hvordan du kan bruge dine fridage…
Amazonas-landene vil redde regnskoven, men ikke stoppe olieudvindingen og slet ikke acceptere EU’s regler
Bevarelse af Amazonas er en central del af bestræbelserne på at tackle klimaforandringerne, og forud for topmødet havde værten, den…
Hedebølge i Sydamerika: Vintertemperaturer helt op til 40 grader
Skræmmende billeder er gået verden rundt henover sommeren. Flere lande på den nordlige halvkugle har kæmpet sig igennem hedebølger med…
Kultur til din weekend: Latinske sommertoner, falske identiteter og et unikt indblik i somalisk ungdomsliv
Weekenden er lige rundt om hjørnet. Derfor disker redaktionen op med tre anbefalinger til, hvordan du kan bruge dine fridage…
Seks præsidenter på fem år: Hvad er op og ned i kriseramte Peru?
“Demokratiet kan virke meget svagt, men der er jo ikke rigtig noget alternativ. Man ser ikke rigtig militærkup længere i…
Perus sultkrise bliver stadigt værre
En ny rapport fra FN-organisationen giver Andes-landet førstepladsen for lande i Sydamerika, der kæmper med fødevareusikkerhed – og kampene er…
Historisk grøn aftale i Nairobi
Historisk. Det var et ord, der gik igen onsdag i Kenyas hovedstad Nairobi, hvor miljøministre fra hele verden var samlet…
Olieselskab i søgelyset efter økologisk katastrofe i Peru
En sommerfugls bask med vingerne i Brasilien kan forårsage en storm i Texas, hedder det. Om det er sandt, vides…