Regeringen vil droppe bistand til Syrien, Yemen og Libyen

6731474915_be3bb927bc_z
Det borgerkrigshærgede Syrien er et af de lande, der er sløjfet som modtager af dansk udviklingsbistand.
Foto: Freedom House (Flickr/CC)
Forfatter billede

Regeringen har planer om at droppe bistanden til udviklingsarbejde i skrøbelige mellemøstlige og nordafrikanske lande som Syrien, Libyen og Yemen.

Det skriver netavisen Altinget.

Allerede i februar kom det frem, at Det Arabiske Initiativ, der skal udvikle demokrati i Mellemøsten, skæres ned fra syv til fire prioritetslande.

Nu har regeringen besluttet sig for at fjerne Syrien, Libyen og Yemen – der alle er ramt af borgerkrigslignende tilstande – fra initiativet.

Det betyder, at Udenrigsministeriet stopper demokratifremmende projekter i de tre lande.

I stedet vil man fokusere indsatserne på Marokko, Egypten, Tunesien og Jordan, hvor ”der er potentiale for reformer under stabile forhold”, som der blandt andet står i udkastet.

Hos De Radikale er der dyb hovedrysten over udspillet fra regeringen, som nu er sendt i offentlig høring.

”Det er helt uforståeligt, at man vil skære i støtten til de arabiske grupper i Syrien, der skal overtage myndigheds- og civilsamfundsarbejdet, når der forhåbentligt snart kommer fred. Vi så i Irak, at det er afgørende, at når man først har befriet områderne, at man så også kan vinde freden bagefter,” siger udenrigsordfører Martin Lidegaard.

Udenrigsminister Kristian Jensen vil over for Altinget ikke kommentere det nye udspil midt i den offentlige høringsproces.