Rejser ud for at hjælpe i Nepal

Redaktionen

Mellemfolkeligt Samvirke sender senere i oktober 3 udviklingsarbejdere til Nepal for at støtte lokale kræfters arbejde med at bekæmpe fattigdommen.

Lene Andersen og Gitte Schulz tager til det vestlige Nepal som rådgivere for en afdeling af undervisningsministeriet. Opgaven bliver at integrere handicappede børn i det almene skolesystem eller på anden vis sikre børnenes uddannelse.

Lene Andersen er folkeskolelærer og tillige forholdsvis nyuddannet Kandidat i Udviklingsstudier fra Aalborg Universitet. Hun kommer fra en stilling som speciallærer på Aalborg Friskole. Gitte Schultz, der bor i Allerød, er født og opvokset i Ebberup på Fyn. Hun forlader et job som specialundervisningslærer på Kirkebækskolen i Københavns amt.

Thomas Skov-Hansen skifter tilværelsen på Vesterbro i København ud med nye udfordringer i det sydlige Nepal. Her skal han rådgive en lokal organisation i arbejdet med at forbedre vilkårene for de fattigste grupper i området. Thomas er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Unversitetscenter og har en tidligere uddannelse som shippingassistent fra F.L.Smidth.