Sag om sexchikane fælder topleder i UNICEF

justin_forsyth_chief_executive_of_save_the_children_uk_speaking_at_the_london_summit_on_family_planning_7555530722
Justin Forsyth i 2013, da han var chef for Save the Children.
Foto: DFID - UK Department for International Development (CC BY-SA 2.0)
Laurits Holdt

OPDATERING: Det fremgik af en tidligere version af artiklen, at Helle Throning-Schmidt afløste Justin Forsyth. Helle Thorning-Schmidt er imidlertid chef for Save the Children International, hvorimod Justin Forsyth var chef for den britiske afdeling.

Den tidligere chef for den britiske afdeling af hjælpeorganisation Save the Children forlod torsdag sin stilling som vicedirektør i UNICEF, efter det er kommet frem, at han har udvist upassende opførsel overfor en række kvinder mens han var chef i Save the Children.

Justin Forsyth skiftede i maj 2016 posten som CEO for Save the Children UK ud med posten som næstkommanderende i FN’s børnefond UNICEF. 

Han fik en anbefaling og en bonus på godt 20.000 britiske pund med på vejen. UNICEF fik ikke noget at vide om, at en intern undersøgelse hos Save the Children havde fastslået, at Forsyth i tre tilfælde var kommet med “upassende og tankeløse” kommentarer til yngre kvindelige medarbejderes påklædning i 2011 og 2015.

Ifølge BBC siger Forsyth, at han dengang undskyldte overfor de pågældende. Det bekræftes af organisationen.

Han mener selv, at sagerne blev behandlet på en ordentlig vis efter den interne undersøgelse – hvilket også er meldingen fra Save the Children – og siger, at han ikke trækker sig på grund af det han har gjort men for ikke at skade organisationen og det arbejde den udfører.

Han mener at noget af den kritiske dækning af sagen, som i de seneste dage har præget britiske medier, bliver brugt som et argument mod udviklingsbistand.

Justin Forsyth har tidligere været rådgiver for to britiske premierministre, Tony Blair og Gordon Brown. Før det arbejdede han i en årrække for Oxfam.