Stor dansk delegation til Cancun

Redaktionen

Folketinget gentager i år “glansnummeret fra sidste år, hvor en 15 mand høj politiker-delegation mest af alt optrådte som tidrøvere i forbindelse med FN-topmødet i Sydafrika” om bæredygtig udvikling, skriver Ekstrabladet torsdag.

“Dennegang har en velvoksen MF-delegation på 10 mand tænkt sig at deltage i et topmøde i Verdenshandelsorganisationen, WTO, i turistparadiset Cancun i Mexico – til stor irritation for regeringen, der i forvejen sender en dansk delegation på 35. Inklusive udenrigsminister Per Stig Møller (K) og fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), fortsætter avisen.

Med MFere fra både Europa-, Udenrigs-, Erhvervs- og Fødevareudvalget kommer den danske delegation op på ikke færre end 45 personer. Til bladet siger en regeringskilde: – Det er helt til grin med den MF-delegation. Akkurat som i Sydafrika vil de i bedste fald bare stå i vejen. Igen i år er der udsigt til, at folketingsmedlemmerne stjæler kortbar tid fra vore topforhandlere.

En anden regeringskilde siger til EB, at staben af danske embedsfolk allerede er skåret ned fra oprindeligt omkring 20 til nu 13. På den baggrund irriterer det yderligere, at Folketinget fastholder sine 10, vil bladet vide.