Stor donation til Wefood i Aarhus

Laurits Holdt

Poul Due Jensens Fond, hovedejer af virksomheden Grundfos, har netop doneret en million kroner til etableringen af Wefood i Aarhus. Dermed kan Folkekirkens Nødhjælp allerede slå dørene op til den nye butik i foråret 2017. Det fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

”Takket være den gavmilde donation kan vi hurtigere få etableret en Wefood-butik i Aarhus. Vi har i 2016 åbnet to Wefood-butikker i København med stor succes – ikke mindst takket være store den opbakning, som kunderne, leverandørerne og de mange frivillige har udvist. Madspild er et emne, der interesserer mange danskere, og derfor skal endnu flere have mulighed for at handle i en Wefood-butik. Vi håber, at en butik i Aarhus er første skridt på vejen til at gøre Wefood landsdækkende,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Fokus på udsatte, handikappede og flygtninge

Donationen skal blandt andet bruges til koordinering af frivillige kræfter til butikken med et særligt fokus på at rekruttere handikappede, flygtninge og andre sårbare grupper. Derudover sikrer den store donation også, at butikken bliver handikapvenlig.

”Vi er glade for at kunne støtte kampen mod madspild, men fonden vil især gerne slå et slag for, at det bliver lettere for udsatte borgere at få en fod indenfor i fællesskabet. Derfor håber vi naturligvis, at århusianerne vil støtte op om initiativet og gøre Wefood Aarhus til et både miljømæssigt og socialt fyrtårn,” udtaler Christian Hartvig, direktør i Poul Due Jensens Fond.

Folkeaktier skal sikre startkapital

Trods hjælpen fra Poul Due Jensens Fond har Folkekirkens Nødhjælp stadig brug for økonomisk støtte til at sikre åbningen af Wefood i Aarhus. Ligesom med de to butikker i København skal det ske ved salg af folkeaktier. Hver aktie koster 100 kroner og er en ren donation. Aktien er designet af det nystartede aarhusianske bureau Vind & Skæv, der har vundet en designkonkurrence udskrevet af Folkekirkens Nødhjælp.

Den aarhusianske Wefood-folkeaktie kan købes ved at sende en sms med teksten Aarhus til 1911 (koster 100 kroner) eller på wefood.nu. Aktien bliver sendt hjem til køber, der samtidig bliver tilbudt at få sit navn på væggen i den nye butik.

Fakta om Wefood

I Danmark smider vi hvert år 700.000 tons spiseligt mad ud. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling ønsker Folkekirkens Nødhjælp at gøre noget ved. Derfor har vi åbnet Wefood – verdens første supermarked med overskudsvarer. Butikken sælger varer, som de almindelige supermarkeder ikke vil sælge. Varer, som enten er blevet produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato, eller hvor emballagen er beskadiget. Men varer, som ingenting fejler. Wefood drives af frivillige, og overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Fakta om Poul Due Jensens Fond

Poul Due Jensens Fond uddeler midler til vandprojekter i udviklingslande, social ansvarlighed og inklusion i Danmark, samt til lærings- og forskningsmiljøer inden for Grundfos' interesseområder. Fonden blev stiftet i 1975 og ejer i dag 88,1 procent af aktiekapitalen i Grundfos Holding A/S. Medarbejderne ejer 1,3 procent, og de resterende 10,6 procent tilhører stifterens familie. Fondens primære formål er gennem sit aktive og ansvarlige ejerskab at sikre og understøtte en sund økonomisk vækst og udvikling af Grundfos-koncernen.