Syd-syd samarbejde: Indiske millioner til mennesker og natur i Togo

vue_de_la_montagne_a_fazao
Thomas Jazrawi

Bæredygtig udvikling i Togos største nationalpark bliver nu støttet med 1 million dollar (over 6,5 millioner danske kroner). 

Det sker gennem den indiske FN-fond (India-UN Development Partnership Fund), der blev oprettet i 2017. 

Millionerne fra Indien skal gå til at støtte bæredygtig udvikling i den naturrige park med navnet Fazao-Malfakassa National Park. 

Den ligger centralt i det østafrikanske land, og det beskyttede område strækker sig over knap 700 kvadratkilometer.

Ifølge Lonely Planet er der tale om et af Vestafrikas mest diverse naturområder, når det gælder landskaber, med skov, savanne, klipper og vandfald. 

Der er 203 fuglearter samt aber, antilopper og omkring 40 elefanter. Området er tæt på at få status som verdensarv ved UNESCO. 

Biodiversitetsvenlige jobs

Indiens donation skal gå til en grøn udvikling i området, herunder, naturskånsomme stillinger, eller biodiversitetsvenlige jobs, direkte oversat fra notitsen på UNESCOs hjemmeside. 

“Vi er overbeviste om, at inter-sektionelle og holistiske tilgange til udvikling er afgørende for at fremme FN’s verdensmål og støtter FN-systemet på tværs af dets mange agenturer, fonde og programmer”; siger Syed Akbaruddin, repræsentant for Indien ved FN. 

“Dette er Indien-FN fondens første initiativ, der skal implementeres af UNESCO og vi håber, det er varsel på mere”, fortsætter han. 

“UNESCOs ekspertise i at promovere biodiversitetesvenlige jobs er meget relevant for landlige befolkningsgrupper i beskyttede områder”, lyder det fra Yao YDO, den regionale koordinator for UNESCO.  

“Takket være Indien kan vi med stor glæde udvide vores støtte til små virksomheder i biavl, snegleopdræt, svampedyrkning, kulstoflagring i biomasse, beskyttelse af vandskel, bioprospektering og/eller økoturisme i Togo”, tilføjer han. 

Fazao-Malfakassa Nationalpark er på vej til at opnå status som Biosfære Reservat.

Det er beskyttede naturområder, som kombinerer videnskabelig kundskab og deltagerorienteret administration for at bekæmpe tab af biodiversitet, forbedre forholdene for de lokale beboere samt styrke de sociale, økonomiske og kulturelle forhold for at opnå miljømæssig bæredygtighed.