Syv dræbt i angreb mod hospital i Yemen

red_barnet_yemen_hospital_angreb
Forfatter billede

En raket slog tirsdag morgen ned i en benzintank tæt ved indgangen til Kitaf-hospitalet omkring 100 kilometer fra byen Saada i det nordvestlige Yemen.

Syv mennesker er dræbt, heriblandt fire børn. To voksne er savnet efter angrebet.

Hospitalet, der er støttet af den internationale hjælpeorganisation Red Barnet, havde lige åbnet. Mange patienter og ansatte var på vej ind til hospitalet på en travl morgen, skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Blandt de dræbte er en sundhedsarbejder, der blev dræbt sammen med sine to børn. Foruden dem blev to andre børn og en sikkerhedsvagt ofre for angrebet. Otte andre mennesker er såret, oplyser Red Barnet.

Thorning: ”Krig mod børn”

Ifølge organisationens oplysninger landede raketten under 50 meter fra hospitalets hovedbygning.

Red Barnet har krævet, at angrebet undersøges omgående.

”Vi er chokerede og forfærdede over dette uhyrlige angreb. Uskyldige børn og sundhedspersonale har mistet deres liv i det, der tilsyneladende var et vilkårligt angreb på et hospital i et tætbefolket civilt område. Angreb som disse er et brud på folkeretten”, siger Helle Thorning-Schmidt, afgående chef for den internationale afdeling af Red Barnet. Hun besøgte Yemen sidste år.

”Dette hospital er blot et af mange, som Red Barnet støtter over hele Yemen. Det leverer livreddende hjælp til børn, der bor på det værste sted på jorden at være barn. Disse børn har ret til at være i sikkerhed på deres hospitaler, skoler og hjem. Men igen og igen ser vi en fuldkommen mangel på respekt for de grundlæggende regler for krig fra alle stridende parters side i Yemen. Børn skal beskyttes. Vi må stoppe denne krig mod børn,” siger Helle Thorning-Schmidt.

Tidligere på ugen viste en opgørelse fra Red Barnet, at der hver måned dræbes eller såres i gennemsnit 37 børn i Yemen.