Udvikling i kulturnatten

magasin_udvikling_om_byer

Billede fra nyeste nummer af Magasinet Udvikling


Foto:
Forfatter billede

Urban befolkningseksplosion kræver ny byplanlægning

Hos Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads på Christianshavn afholder tidsskriftet Udvikling seminar om udfordringer i stærkt voksende urbane centre rundt om i verden. Her kan man lytte til en række arkitekter som giver bud på nye måder at organisere byerne på.

Program:
18.30-19.00: Anton Ryslinge, formand for Arkitekter Uden Grænser og arkitekt hos Områdefornyelsen Indre Nørrebro
19.30-20.00: Mauricio Duarte Pereira, brasiliansk arkitekt og byplanlægger fra det danske arkitektfirma Gehl – Making Cities for People (på engelsk)
20.30-21.00: Lucia Frausto, leder af NGO'en Cómo Vamos La Paz i Mexico viser eksempler på lokale byudviklingsprojekter i La Paz (på engelsk)
21.30: Om UN-HABITAT konference i Quito, Equador

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
København K

 

Bombning af hospitaler

Læger Uden Grænser byder inden for til oplæsning af “Det, der gik tabt” – en vidnesbyrd om bombning af hospital i Kunduz, Afghanistan for ca. et år siden. Oplæsningen foregår på dansk – og den er IKKE egnet for mindre børn.  Der er også mulighed for også at se en udstilling om emnet og snakke med tidligere udsendte.

Læger Uden Grænser
Dronningensgade 68
København K

 

Flygtninge, fælleskab og solidaritet

Hos Mellemfolkeligt Samvirke anslås en langt mere børnevenlig stemning. Der inviteret inden for i baggården på Fælledvej til hyggelig stemning med mad, fællessang, bål, musik og historier fortalt af “Flygtninge Stemmer”.

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
København N