Venstre-politiker skal udstikke kursen for Mercy Ships Danmark

globalnyt_-_690x390
"Jeg glæder mig meget til at få Mercy Ships endnu mere ind under huden og også på et tidspunkt kunne rejse til Vestafrika og være med om bord," siger Randi Mondorf.
Foto: Mercy Ships
Gerd Kieffer-Døssing

15. december 2020

Randi Mondorf, trækker på solid erfaring som, når hun som bestyrelsesformand fremover skal udstikke kursen for ngo’en Mercy Ships Danmark.

Siden 2010 har 59-årige Randi Mondorf været medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune og indtaget formandsposten for teknik- og miljøudvalget, børne- og skoleudvalget og aktuelt erhvervsudvalget. 

Nu skal hun altså stå i spidsen for den danske afdeling af Mercy Ships, der siden 1978 har leveret gratis sundhedsydelser i Vestafrika fra civile hospitalsskibe.

Med udnævnelsen bevæger Mondrof sig ud i nyt farvand.

”Jeg kendte slet ikke til Mercy Ships, før jeg stødte på foreningen gennem en bekendt, men der gik ikke lang tid, før jeg blev begejstret for Mercy Ships sag. Arbejdet med at give gratis lægehjælp og operationer, der forandrer livet for nogle af verdens fattigste, der ellers ikke ville have nogle steder at gå hen – det er intet mindre end enestående,” siger hun i en pressemeddelelse.

”Vi har en stærk sag”
Udover sin politiske erfaring kommer Mondorf også med et stærkt netværk, der både tæller politikere, interesseorganisationer, fonde og danske virksomheder, som hun håber at kunne bruge i arbejdet med at udvikle organisationen:

”Med det jeg nu kender til Mercy Ships Danmark, ser jeg en dansk forening, som er startet og drevet af stærke ildsjæle, og som nu står overfor at skulle tage det næste udviklingstrin for at blive en større og mere professionel organisation.” 

Randi Mondorf, der er uddannet cand.merc. med en master i ledelse, vurderer, at organisationens største og mest håndgribelige udfordring lige nu er at udvide antallet af ngo’ens sponsorer, for at sikre et bredere fundament:

”Jeg er overbevist om, at fordi vi i Mercy Ships har en stærk sag, som kan engagere endnu flere, så er det muligt at supplere vores nuværende sponsorsamarbejder med nye,” siger hun. 

”Det er vores opgave at sørge for, at endnu flere kommer til at kende Mercy Ships Danmarks arbejde – både dem der vil støtte os med donationer, men også dem der har lyst til at donere deres tid, som frivillige om bord på et af vores hospitalsskibe.”

Mercy Ships er en nødhjælpsorganisation, der bruger civile hospitalsskibe til at levere gratis sundhedsydelser, kapacitetsopbygning og bæredygtig udvikling til befolkninger i udviklingslande. Siden grundlæggelsen i 1978, har Mercy Ships arbejdet i mere end 55 udviklingslande, hjulpet mere end 2,8 millioner mennesker og leveret tjenester til en værdi af over 1,7 milliarder dollars. Bemandingen på skibene består af frivillige. Organisationen har 16 landekontorer.