VerdensKulturCentret præsenterer: Med og uden Smykker

Forfatter billede

En festival om de sidste værdigenstande. Sådan lyder sloganet for den kommende kulturfestival i VerdensKulturCentret, arrangeret af Michael Svennevig.

Fra den 12. til den 14. august vil festivalen byde på en række historier og give stemme til dem, der normalt ikke bliver hørt. Dette skal bidrage til et mere nuanceret billede af danmark end det, vi normalt bliver mødt af i medierne. 

Festivalen lægger vægt på, hvor vigtigt det er, at disse stemmer og historier bliver hørt for at bevare vores medmenneskelighed, og for at vise, at på trods af forskelligheder i sprog og kultur, forenes vi idet vi for eksempel hører om en faders kærlighed til sine børn eller en ung kvindes drøm om tryghed og fred. Menneskelige værdier, behov og følelser vil altid være det samme på tværs af etniske, kulturelle og sproglige skel.

Til festivalen vil man blandt andet kunne møde:

  • Samson William Nenic, vinder af Unge Spiller Klassisk 2016 og Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2016 på accordion
  • Saida Benakrich fra Marokko i samtale med Malene Fenger-Grøndahl om ”Rejsen”
  • Billede udstilling af Elias Benakrich, der blandt andet fortæller om mangfoldigheden i Marokko.
  • Stine Friis Refsgaard fortæller om indsamling og fordeling af ris i Nepal efter jordskælvet i 2015
  • ARTUNITE – Maria Dubin beretter om totaludsmykning af Asylcenter Kongelunden
  • Aminah Tønnsen fortæller om sit marokkanske liv, der senere resulterede i bl.a. bogen "Islam – min hjertesag"
  • Anne Marie Ejrnæs fortæller om mødet med Senegal, sådan som hun skildrer det i novellesamlingen "Sent" og romanen “Ravnen”

Festivalen har gratis entré og starter udendørs i baggården fra kl. 14-21. Derefter vil festlighederne fortsætte indendørs i Koncertsalen fra kl. 21-22.

Spiseriet SEND FLERE KRYDDERIER vil servere mad for 68 kroner – og man vil desuden kunne købe et spisekort for 150 kroner som varer hele festivalen.

Yderligere info kan man finde på deres facebookside – herunder programmet for festivalen, på vkc’s hjemmeside og arrangøren, Michael Svennevig’s hjemmeside.