Viggo Mortensen til filmfestival i Vestsahara

vestsahara_film
Forfatter billede

Filmfestival i en ørken

  • Filmfestivalen holdes i år for 12. gang. Den finder sted fra 28. april til 3. maj, og deltagerne flyver med et chartret fly fra Madrid til Tindouf. Herfra kører de i konvoj de cirka 150 kilometer gennem ørkenen til flygtningelejren Dakhla, der huser omkring 30.000 flygtninge.
  • Deltagerne bliver indlogeret hos flygtningefamilier, og filmene vises udendørs efter solnedgang. Prisen for at deltage er 700 euro – alt inklusive.

Den danske Hollywoodskuespiller, Viggo Mortensen, deltager sammen med andre kendte skuespillere i den internationale Filmfestival, FiSahara, der holdes i flygtningelejrene nær Tindouf i det sydvestlige Algeriet.

Blandt de øvrige kendte skuespillere, der deltager i festivalen er Oona Chaplin og Ariadna Gil.

Foruden filmene, der vises under stjernerne i ørkenen efter solnedgang, vil der være workshops og debatter om emnet Universal Justice (Universel Retfærdighed).

Her medvirker Nora de Cortinas, præsident for de argentinske Mødre fra Plaza de Mayo.

Hun vil også præsentere en prisvindende film om kampen for at finde de børn, der ‘forsvandt’ under militærdiktaturet i Argentina.

Viggo Mortensen, der især blev berømt for sin medvirken i Ringenes Herre, vil præsentere sin nye film Far from Men, der finder sted under Algierkrigen.

Lokale film og opmærksomhed om Vestsahara

Læs hele artiklen og find flere artikler fra Vestsahara hos Afrika Kontakt